КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2016

Відкриття меморіальної дошки випускнику школи I – III ступенів №186 міста Києва Ковалишину Олегу Ярославовичу

Відкриття меморіальної дошки  випускнику школи I – III ступенів №186 міста Києва  Ковалишину Олегу Ярославовичу

Ця подія назавжди увійде в історію школи I – III ступенів №186 міста Києва. 24 травня 2016 року  встановлено меморіальну дошку в честь загиблого у зоні АТО, колишнього учня школи Ковалишина Олега Ярославовича, який народився 18 серпня 1978 року. У 1995 році закінчив  школу, у 2001 році здобув вищу освіту в Київському Національному економічному університеті.

Із 2007 року був одним з найкращих вікіпедистів, зробив близько 20 тис. редагувань та започаткував майже тисячу нових статей під псевдонімом «Рейдер». Із перших днів Майдану – активний учасник Революції Гідності. 19 лютого 2014 року був поранений, а вже в квітні 2014 року Олег Ярославович записався добровольцем у батальйон «Донбас», взяв таке ж псевдо, як і у Вікіпедії – «Рейдер». Він не боявся війни, бо вважав своїм обов’язком захищати свою Батьківщину.

23 травня 2014 року група бійців  батальйону «Донбас» потрапила у засідку терористів  поблизу села Карлівка на Донеччині. У ході бою загинуло п’ятеро бійців, одним з яких був Олег.

Серед присутніх на церемонії відкриття меморіальної дошки в пам’ять благородної людини, інтелектуала, вірного побратима, люблячого сина,  патріота Ковалишина Олега Ярославовича були мама Олега – Галина  Григорівна; друзі та однокласники Олега; бойові побратими – Богдан Пташник та Микола Морозов; комбат батальйону «Донбас», народний депутат України – Семен Семенченко; заступник військового комісара Голосіївського районного у місті Києві військового комісаріату – Петро Годованюк, волонтер, активістка батальйону «Донбас» – Олеся Цибулько; голова Ради ветеранів АТО Голосіївського району – Андрій Дащенко; представники районної влади – перший заступник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації – Юрій Ткаченко; начальник управління освіти – Галина Полторак; адміністрація, учителі та учні школи; громадськість району.

У виступах гостей звучали слова великої вдячності до батьків, які виховали сина-Героя, слова впевненості, що якщо є такі патріоти як Олег Ярославович, в нашій державі буде мир і цілісність. Присутні схилили голови перед світлою пам’яттю випускника. Злились воєдино і сум, і сльози, і велика гордість за синів України, які так любили і люблять Батьківщину. Ця подія болить кожному з нас.

Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто загинув, захищаючи свою землю, майбутнє України.

Останню військову честь віддав почесний караул стройовим маршем.

Всі учні в стінах школи залишають по собі пам'ять, а Олег Ярославович стане прикладом мужності, справжнього патріотизму, героїзму для багатьох майбутніх поколінь, і меморіальна дошка, встановлена при вході, буде тому підтвердженням.

Вшанування пам’яті героїв, які віддали своє життя за нашу державу, наш святий обов’язок. Сьогоднішнє відкриття меморіальної дошки – це щира дань справжньому патріоту, який самовіддано захищав Україну, боровся за її суверенність, мир та спокій.

Дякуємо за подвиг і вірність Україні.

Слава Героям України!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.