Головна  →  Новини  →  8 грудня 2016

У залі Київради відбулося перше засідання дитячо-юнацького парламенту

У залі Київради відбулося перше засідання дитячо-юнацького парламенту

У сесійній залі Київради до дня місцевого самоврядування відбулася Перша сесія дитячо-юнацького парламенту Києва. 120 делегатів від столичної учнівської молоді зібралися обговорити нагальні питання молоді міста Києва. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Діти та молодь складають значну частину нашого суспільства. Хоча поки що вони не мають права голосу, багато з них цікавляться життям міста і в них є власне бачення вирішення тих чи інших питань. Надзвичайно вражена великим інтересом дітей до роботи Київради, інтелектуальним рівнем запитань та дискусії, яка відбулася сьогодні в сесійній залі. Упевнена, такі засідання мають бути регулярними, а рішення дитячого парламенту мають виконуватися дорослими», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що важливою стала новина про створення Національної ради дітей при Президентові України, мета якої вивчати пропозиції дітей та залучати їх до прийняття рішень. Дитячо-юнацький парламент Києва також запропонує своїх представників, зазначила заступник голови КМДА.

«Під час попередніх робочих засідань дитячо-юнацького парламенту юні делегати вже напрацювали, а сьогодні на сесії обговорили проекти та рішення нагальних питань, що хвилюють молодь Києва, серед яких: створення інтерактивної мапи історичних місць Києва із враженнями дітей, забезпечення сучасного та безпечного дозвілля у навчальних закладах, проведення посиленої профорієнтації в школах та багато інших проектів-пропозицій. Мені надзвичайно приємно, що активна молодь так охоче прагне долучитися до розвитку столиці», – повідомила Ганна Старостенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку