КМДА Київська міська державна адміністрація


23 березня 2017

Київська МАН запрошує до співпраці юних фізиків

Київська МАН запрошує до співпраці юних фізиків

11 березня на фізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки науковців кафедри оптики відбулось відкриття учнівського осередку Американського оптичного товариства (OSA) при Київській Малій академії наук учнівської молоді.

Юні науковці Київської МАН ознайомились з можливостями, що надаються членам оптичного товариства. Науковий консультант осередку кандидат фізико-математичних наук Віктор Лисюк розповів про структуру OSA та міжнародні програми для науковців, що організовуються товариством.

Власним досвідом та досягненнями зі школярами поділився президент студентського осередку вищезгаданого товариства при кафедрі оптики фізичного факультету Андрій Щербаков.

Члени осередку матимуть можливість отримувати фінансування на власні наукові проекти, спілкуватися з науковцями та студентами за кордоном, відвідувати міжнародні конференції, школи, семінари в Україні, Франції, США, Японії, Бельгії, Італії, Німеччині тощо.

Також у відкритті взяли участь викладачі та науковці фізичного факультету. Завідувач кафедри оптики професор Леонід Поперенко ознайомив майбутніх дослідників з перспективами наукової діяльності, професор Сергій Кондратенко розповів про наявні програми стажування, можливість отримання подвійного диплому, подальшої освіти за кордоном для студентів кафедри.

На завершення заходу учні прослухали демонстраційну екшн-лекцію доцента кафедри оптики Василя Павловича Ящука "Таємниці світла", що стосувалась основ оптики та лазерної фізики і їх застосувань в різноманітних сферах діяльності людини.

Детальніше про діяльність осередку можна дізнатися за посиланням: https://vk.com/kman.chapter.

Інформацію про подальше навчання та  міжнародні програми на кафедрі оптики можна знайти за посиланнями: http://optics.univ.kiev.ua/entrant/ та http://optics.univ.kiev.ua/international/navchannya-ta-stazhuvannyam-za-kordonom/.

Юних фізиків Києва запрошуємо до співпраці!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.