КМДА Київська міська державна адміністрація


13 серпня 2014

Дитячі садочки та загальноосвітні школи Подільського району до нового навчального року готові

Дитячі садочки та загальноосвітні школи Подільського району до нового навчального року готові

Сьогодні в Подільській районній в місті Києві держаній адміністрації відбулася розширена нарада щодо підготовки дитячих садочків та загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року. В нараді взяли участь перший заступник голови Подільської РДА Микола Дубовик, заступник голови Валентина Міщенко, радник голови КМДА Ганна Старостенко, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, голова Київської міської профспілки освітян Олександр Яцунь, керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів РДА, які мають відношення до освітянських питань, представники підрядних організацій, що здійснюють будівельні та ремонтні роботи в закладах освіти району, директори шкіл та завідувачі дитячими дошкільними закладами, представники громадськості.

З доповіддю, про підготовку закладів освіти району до нового навчального року, перед присутніми виступила начальник управління освіти Галина Троян. Вона зазначила, що  сьогодні освіта Подільського району – це 82 освітніх заклади, з яких 41 дошкільний навчальний заклад та 38 загальноосвітніх, 3 займаються позашкільним вихованням. В цьому році вони приймуть на навчання та виховання близько 24561 дітей, що на 10%  більше в порівнянні з минулим роком. Загалом, в Подільському районі відбулося зростання кількості учнів, які навчатимуться в перших класах. Так, у 2014-2015  навчальному році буде відкрито  80 перших класів в загальноосвітніх навчальних закладах комунальної форми власності. Станом на 12.08.2014 р. кількість поданих заяв до першого класу становить 1905 що складає 107,1 % від запланованої. Окрім цього, в освітні заклади району вже зараховано 184 дитини з Криму та зони АТО.

Начальник районного управління освіти Галина Троян наголосила, що дошкільні та загальноосвітні заклади району мають досить добру матеріально-технічну базу, проте головним,  на даному етапі, є вирішення питань, які пов»язані з енергозбереженням. «Уже сьогодні, кожен навчальний заклад розробив план заходів щодо  енергозбереження в осінньо-зимовий період – говорить Галина Василівна. – Разом з тим, ми розробили і загально районні заходи серед яких, на жаль, відключення басейнів у школах та садочках (ЗНЗ№17, 34, інтернат №19, ДНЗ№45 та 399); встановлення  «плаваючих» канікул; впровадження дистанційного навчання; окрім цього, внесено корективи до санітарних норм утримання навчальних закладів та буде проведена повірка усіх лічильників», - сказала начальник управління.

Загалом, роботу щодо енергозбереження в закладах освіти району, високо оцінила, присутня на нараді, радник голови КМДА Ганна Старостенко. Вона також зазначила, що освітяни Подільського району мають гарний досвід  співпраці між батьківськими комітетами та організаціями, які надають спонсорську допомогу і цим досвідом варто ділитися з іншими районами столиці. Проте, з її слів, занепокоєння викликає ситуація з будівництвом та реконструкцією навчальних закладів. «Найближчим часом ми хочемо почути пояснення районної влади, чому не ведеться реконструкція дитячого садочка і стоїть заморожена школа. Ми знаємо, що зараз не має фінансування на виконання цих робіт, але в інших районах підрядні організації  працюють в борг, тому вам слід більш активніше говорити з вашими підрядниками», - сказала Галина Старостенко.

У свою чергу, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Фіданян  висловила подяку освітянам району за розуміння ситуації, що склалася в країні і зазначила, що попри наявні труднощі з фінансуванням, освітяни столиці максимально отримуватимуть кошти для того щоб забезпечувати навчальний процес.

Перейти до фотоальбому: /gallery/87.html

За інформацією http://podil.kievcity.gov.ua/news/1711.html



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.