КМДА Київська міська державна адміністрація


26 червня 2017

Вітаємо учнів Оболонського району - призерів найпрестижнішої міжнародної олімпіади наукових та мистецьких проектів «GENIUS Olympiad 2017» (штат Нью-Йорк, США)!

Вітаємо учнів Оболонського району - призерів найпрестижнішої міжнародної олімпіади наукових та мистецьких проектів  «GENIUS Olympiad 2017» (штат Нью-Йорк, США)!

На міжнародному конкурсі «GENIUS Olympiad 2017» (штат Нью-Йорк, США) учні Оболонського району вибороли перемогу:

  • Іванченко Миколу, учня 11-го класу Школи №225 - І місцем і ЗОЛОТА медаль;
  • Бутенко Євгенія, учня Школи №9 – з IV місце.

З 12 по 17 червня 2017 року на базі університету міста Освего (штат Нью-Йорк, США) відбулася щорічна Міжнародна олімпіада наукових та мистецьких проектів  «GENIUS Olympiad 2017».

Цього року Україну представляли учні Оболонського району м.Києва, дійсні члени МАН Іванченко Микола (школа №225) та Бутенко Євгеній (школа №9), переможці національного етапу конкурсу «Intel Еко-Україна 2017».

Олімпіада "Genius" – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.

Учень 11-А класу школи №225 Іванченко Микола на найвищому рівні, блискуче захистив свій проект на тему «Виробництво адсорбента для нафти та нафтопродуктів у водному середовищі на основі гідрофобізованого вспученого перліту»  та завоював ЗОЛОТУ медаль, здобувши ПЕРШЕ місце в номінації «Наука» серед учасників з 69 країн світу (близько 1200 учнівських проектів).

 Окрім медалі, Микола отримав грант на навчання в університеті, в якому й відбувалася олімпіада − Oswego State University of New York (SUNY  та запрошення на ще один міжнародний науковий конкурс у Тунісі «І-Fest», куди він потрапить одразу на фінальний етап.

Вся шкільна громада школи №225 висловлює щиру подяку всім, хто підтримав юного науковця.

Ми щиро вітаємо Іванченка Миколу і Бутенко Євгенія, які завдяки власним ґрунтовним та інноваційним дослідженням та їх успішній презентації досягли таких високий результатів! Бажаємо їм невичерпних творчих сил, впевнено й сміливо йти до нових здобутків і досягнень!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.