Головна  →  Новини  →  4 липня 2017

Силами курсантів, учнів та педагогів коледжу відкрито пам’ятник воїнам АТО

Силами курсантів, учнів та педагогів коледжу відкрито пам’ятник воїнам АТО

Знаменною датою для педагогічного колективу, учнів і курсантів  Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою стало урочисте завершення навчального року, що відбулося 28 червня та було приурочене до Дня відзначення 21-ї річниці Конституції України.

Особливим став цей рік для колективу одного із найстаріших закладів професійної освіти України. З моменту підписання Президентом України Указу від 03.05.2017 №126/2017, розпочався відлік нового етапу літопису навчального закладу – закладу нового типу. Керівництво держави підтримало ініційований педагогічним та учнівським колективом у 2012 році пілотний проект, який спрямований на досягнення принципово нового рівня військово-патріотичного виховання молоді та створення системи підготовки професійного і мотивованого персоналу – сучасної плеяди патріотів України.

В урочистостях взяли участь Бондаренко Олег Миколайович - начальник Управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київради (КМДА); митрополит Іоан - голова синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату; генерал-майор Грунтковський Олег Леонідович - начальник головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ; генерал-лейтенант Кривенко Олександр Васильович - перший заступник командувача Національної гвардії України - начальник штабу; полковник Потєхін Петро Геннадійович - заступник  начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна, народний герой України; Ничкало Неля Григорівна - доктор педагогічних наук, професор, академік відділення педагогічно-психологічної професійно-технічної освіти НАПНУ та інші високоповажні гості, представники органів державного управління, Міністерств та силових відомств, ветеранських, громадських організацій, духовенства, засобів масової інформації, інших освітніх навчальних закладів, сім’ї осіб, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході країни, батьки випускників та усі небайдужі.

Символічною подією у цей святковий для держави і колективу коледжу день стала урочиста церемонія відкриття пам’ятника захисникам України, які поклали свої життя у боротьбі із зовнішньою агресією.  Головним елементом композиції пам’ятника є бойова машина, яка використовувалася під час ведення бойових дій на території Донецького аеропорту. Понівечений та розбитий БРДМ передали навчальному закладу волонтери. Ідею відновити її власними силами та зробити її серцевиною пам’ятника підтримав весь педагогічний та учнівський колектив. Відкрили пам’ятник генерал-майор Грунтковський Олег Леонідович, генерал-лейтенант Кривенко Олександр Васильович та випускники коледжу – учасники АТО Мацнєв Євген і Безпалий Богдан. Разом з ними право відкрити пам’ятник отримали кращі з курсантів коледжу, ліцеїстів та кадетів споріднених навчальних закладів. Після покладання квітів Митрополит Іоан освятив пам’ятник та прочитав молитву за загиблими воїнами.

Зворушливо звучали слова вдячності мужнім патріотам, які  стали на захист кордонів нашої держави і інтересів українського народу. «Сьогодні ми побачили дітей, за яких стояли наші хлопці», - зазначила у своєму інтерв’ю матір загиблого героя України Брановицька Ніна Костянтинівна та висловила сподівання на мирне майбутнє нашого народу.

Урочистим маршем крокували курсантські підрозділи коледжу, кадети ліцею-інтернату №23 "Кадетський корпус” з посиленою військово–фізичною підготовкою Шевченківського району міста Києва та ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Гості та учасники заходу  поклали  квіти на Алеї героїв, яка відкрита у навчальному закладі.

На свято прибули представники підприємств-замовників кадрів. Зокрема, Смілянський Ігор Юхимович - генеральний директор ПАТ «Укрпошта» звернувся до випускників із настановним словом та разом із Олещенко Валентином Миколайовичем - тимчасово виконуючим обов’язки директора КМД ПАТ «Укрпошта» вручили цінні подарунки переможцям конкурсу «Моя Головна пошта країни». Крім цього, тимчасово виконуючий обов’язки директора ДОПП «Укрпошта» Костоглодов Віталій Сергійович відзначив грамотами та цінними подарунками вісім найкращих учнів з числа тих, хто  працював під час виробничої практики в Дирекції оброблення та перевезення пошти. Всі інші отримали фірмові футболки з новим логотипом підприємства.

Програму заходу органічно доповнювали  виступи творчих учнівських колективів коледжу народного духового оркестру «Либідь», оркестру ударних інструментів «Киянки», вокального ансамблю «Перлинки».

Перейти до спискуВерсiя для друку