Головна  →  Новини  →  5 липня 2017

Київ активно створює умови для дітей із особливими потребами

Київ активно створює умови для дітей із особливими потребами

Сьогодні Президент України Петро Порошенко підписав Закон про інклюзивну освіту. Урочиста церемонія підписання відбулась під час відвідування президентським подружжям інклюзивної київської школи № 168, де кожен п’ятий учень – із особливими освітніми потребами.

«Я прийняв рішення підписати Закон «Про внесення змін до закону України «Про освіту» саме у вашій школі для того, щоб вся Україна і весь світ знали про величезні досягнення, які педагогічний колектив має у цій школі, як учні живуть єдиною учнівською громадою, як діти, які дуже добре чують, вивчають мову жестів, співають пісні, коли навіть одна дитина у їхньому класі має особливі потреби. Це означає, що з маленьких малеч ми – справжні європейці. Це означає, що ми стаємо єдиною непереможною європейською нацією», – сказав глава держави.

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс зауважив, що столична влада лідирує у створенні безбар’єрного середовища для дітей.

«Так, за два роки реконструйовано та облаштовано ліфтами для людей із особливими потребами школи № 128 і № 140. Цього року буде здана школа на перехресті вулиць Тетяни Яблонської та Землячки, яка теж обладнана спеціальними ліфтами.  Ми реконструювали садочок №423 та побудували новий №791, обладнавши їх такими ліфтами. Тобто можна стверджувати, що Київ уже будує безбар’єрне середовище – як для дорослих, так і для дітей», – підкреслив Геннадій Пліс.

Олена Фіданян, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту зауважила, що Київ є лідером щодо створення умов для освіти дітей із особливими потребами.

«За останні роки у столиці відкрито 137 класів із інклюзивним навчання і кожного року їх кількість збільшується. Місто має як фінансові можливості, так і людський потенціал для створення дружнього до дитини освітнього середовища», – зазначила Олена Фіданян.

Перейти до спискуВерсiя для друку