КМДА Київська міська державна адміністрація


19 жовтня 2017

Вихованці Київської МАН на Фестивалі «Sikorsky Challenge 2017»

Вихованці Київської МАН на Фестивалі «Sikorsky Challenge 2017»

 З 10 по 13 жовтня 2017 року в НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» проходить VI міжнародний Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2017», співорганізатором якого є Національний центр «Мала академія наук України». В програмі Фестивалю - Конкурс стартапів «Sikorsky Challenge 2017», Конкурс «Intel-Техно Україна 2017-2018», виставка-презентація Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Метою фестивалю є залучення учнівської та студентської молоді, а також науковців та підприємців, до участі у дослідницьких програмах і проектно-конструкторській діяльності задля їх подальшої комерціалізації, створення стартапів і виведення інноваційних продуктів на міжнародні та національний ринки.

Вихованці Київської МАН представили свої винаходи на виставці-презентації інноваційних проектів «Майбутнє України»:

  • Моніна Наталія Максимівна, учениця 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», вихованка відділення технічних наук Київської МАН, номінація «Екологія та ресурсозбереження», проект «Отримання електроенергії на рейках залізничної колії фотоелектричним та індукційним методами». Науковий керівник: Козленко Олег Володимирович;
  • Науменко Марія Віталіївна, учениця 10 класу ЗНЗ “Фокус Освіти”, вихованка відділення екології та аграрних наук Київської МАН, номінація «Електроніка та приладобудування», проект «Портативний флуориметр для аналізу ефективності фотосинтезу». Науковий керівник: Панас Ігор Данкович;
  • Лазарова Софія Геннадіївна, учениця 11 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», вихованка відділення технічних наук Київської МАН,  номінація «Електроніка та приладобудування», проект: «Пристрій для орієнтування фотоелектричної панелі до сонця з допомогою біметалевої пластини». Науковий керівник: Гаврилюк Віктор Володимирович;
  • Наконечний Олексій Володимирович, вихованець Станції юних техніків Центру науково-технічної творчості молоді Дніпровського району та відділення технічних наук Київської МАН,  номінація «Технічна творчість та винахідництво», проект «Зниження шуму та підвищення терміну експлуатації залізничного транспорту». Науковий керівник: Наконечний Володимир Григорович;
  • Санжаровська Софія Ігорівна, учениця 8 класу Гімназії № 172 “Нивки”, вихованка відділення технічних наук Київської МАН. Номінація «Робототехніка та робототехнічні системи», проект «Роботизована газонокосарка на сонячній енергії». Науковий керівник: Кравчук Зоя Ігорівна.

 Юні таланти уже вкотре здивували гостей та учасників фестивалю оригінальними науково-технічними та конструкторськими винаходами. Молоді винахідники впевнено захищали власні проекти та відповідали на запитання відвідувачів заходу, серед яких були науково-педагогічні працівники НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», вчені НАН України, члени журі та учасники конкурсу стартапів «Sikorsky Challenge 2017» і конкурсу «Intel-Техно Україна 2017-2018», студенти, підприємці та журналісти.  

Юні дослідники Київської МАН були нагороджені пам’ятними дипломами учасників виставки-презентації Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» у рамках VІ Фестивалю  інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2017». Автори найбільш цікавих робіт – Наталія Моніна та Олексій Наконечний, одержали заохочувальні призи від організаторів.

 Виставка-конкурс «Майбутнє України» проводиться щороку серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів і студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації віком від 12 до 18 років включно, які активно займаються науково-дослідницькою діяльністю. Основними її завданнями є: стимулювання творчого самовдосконалення учнівської та студентської молоді; виявлення та розвиток обдарованих учнів і студентів, надання їм допомоги у виборі професії; створення умов для реалізації здібностей талановитих та обдарованих учнів і студентів; оновлення змісту, форм і методів роботи з обдарованими учнями та студентами; пошук нових форм, методів і моделей організації науково-дослідницької діяльності учнів.

 Закликаємо МАНівців столиці у майбутньому брати активну участь у Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі «Майбутнє України» та Фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge»!  Бажаємо нашій команді цьогорічних учасників вищеназваних заходів впевненої перемогли та вболіваємо за них!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.