Головна  →  Новини районів  →  14 листопада 2017

Участь батьківської громади в успішному впровадженні інклюзивної освіти: з досвіду роботи закладів освіти Святошинського району

Участь батьківської громади в успішному впровадженні інклюзивної освіти: з досвіду роботи закладів освіти Святошинського району

Участь та підтримка інклюзивної освіти батьківською громадою є потужним ресурсом у створенні і впровадженні успішної моделі інклюзивної освіти та запобіганні дискримінацій щодо дітей з особливими потребами (у тому числі з інвалідністю) у суспільстві. Зокрема, співпраця батьків дитини з особливими освітніми потребами з колективом працівників закладу освіти полягає у інформуванні педагогів про особливості розвитку дитини, акцентуючи увагу на сильних сторонах, можливостях та потребах дитини; розробці дієвих шляхів її соціально-педагогічного супроводу; активній участі в складанні індивідуальної програми розвитку дитини; поширенні інформації про інклюзивну освіту; підтримці різноманітностей кожної окремої дитини.

Яскравим прикладом такої підтримки власної дитини та учнів закладу освіти є асистент вчителя закладу загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання № 281 Святошинського району – Артем Борисович Скоріков. Батьки, педагоги школи № 281 та інших закладів освіти району постійно звертаються до Артема Борисовича за консультаційною допомогою, психологічною підтримкою та практичними порадами щодо якісної організації супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Артем Борисович працює не лише над удосконаленням освітньої практики в контексті індексу інклюзії, але й займається просвітництвом щодо підвищенням рівня інклюзивної культури в суспільстві. З цією метою Артем Борисович, у складі команди творчих педагогів школи № 281, взяв участь у написанні сценарію та організації відеозйомок соціального короткометражного фільму «Різноманітний світ». Головна ідея фільму полягає у тому, що кожна дитина є особливою і всі діти потребують любові, розуміння та підтримки. Акторами фільму стали учні одного з інклюзивних класів школи № 281 Святошинського району.

Святошинська педагогічна громада пишається таким фахівцем та Людиною, як Артем Борисович. Безцінний сімейний досвід виховання дитини з особливими освітніми потребами, щира вдача і людяність Артема є прикладом батьківської турботи і невтомної роботи над підвищенням фахової майстерності.

Педагоги Святошино бажають успіхів у вихованні підростаючого покоління усім родинам, педагогічним колективам, які працюють над розвитком і соціалізацією дітей з особливими освітніми потребами!

Перейти до спискуВерсiя для друку