КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2017

У Київському iHUB юні науковці моделюваливізію екологічного ІТ майбутнього

У Київському iHUB юні науковці моделюваливізію екологічного ІТ майбутнього

 17 листопада Київський iHUB гостинно приймав у своїй модерновій та інноваційній залі учасників проектного заходу TEENS ECO IT-SPACE. Цей івент відбувся як етап IV Всеукраїнської олімпіади з філософії, а його співорганізаторами стали Київська Мала академія наук учнівської молоді спільно з факультетом філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова та НЦ «Мала академія наук України». 

Темою заходу став екологічний аспект розвитку інформаційних технологій, а у його роботі взяли участь слухачі МАН та фіналісти олімпіади з філософії з усієї України разом з експертами у сфері ІТ, екології, викладачами та студентами.

До дискусії активно долучились і поважні гості заходу – президент МАНУ Станіслав Довгий, директор КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» Ірина Поліщук, декан факультету філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова Іван Дробот. Разом з модератором заходу – кандидатом  філософських наук Надією Адаменко і школярами вони комплексно розглянули аспекти можливої небезпеки від розвитку інформаційних технологій та спільно спробували знайти відповіді на нагальні питання сьогодення.

Адже, з одного боку, сучасна людина не мислима за межами інформаційних технологій, але водночас чи можемо ми убезпечитись від їх негативного впливу? Чи достатньо ми обізнані та чи довіряємо даній інформації, аби захистити себе та навколишнє середовище від негативного впливу ІТ?

На завершення юні науковці запропонували візію свого еко-ІТ майбутнього у формі футурологічного прогнозу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.