КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2017

Освітній хакатон з Інтернету речей за методикою Cisco

Освітній хакатон з Інтернету речей за методикою Cisco

Інтернет речей (Іnternet of Things – IoT) перетворює звичні для нас речі у нові пристрої, створюючи як розумні годинники, так і розумні міста.
Інтернет речей - це майбутнє, яке вже поряд з нами. Кожен може придбати ці гаджети, хоча вони зовсім недешево коштують. Але є особлива категорія людей, що здатні самі створити майбутні електронні пристрої, які вирішуватимуть проблеми кожної людини. Саме з такою метою команди, що беруть участь в хакатоні збираються разом, щоб дізнатись тему, зрозуміти проблему та знайти оригінальне рішення. Особливо приємно, коли це – команди вчителів!

26-27 грудня 2017 року на базі НВК №141 "ОРТ" м.Києва відбудеться освітній хакатон з Інтернету речей за методикою Cisco. Змагатимуться 7 команд вчителів із різніх навчальних закладів (у кожній команді 7 учасників). Протягом двох днів команди будуть знаходити рішення для певної проблеми, будувати прототип інтернет-пристрою, який допомагає у вирішенні проблеми, розраховувати бізнес складову та презентувати членам журі свою роботу. Тема оголошується на відкритті хакатону. Два дні напруги, дебатів, роздумів та спільної роботи чекають на всіх учасників. Для побудови прототипу команди отримають комплекти обладнання – Raspberry Pi 3, Arduino UNO, різноманітні датчики, матеріали, інструменти. Під час змагань будуть працювати ментори, завдання яких - надавати консультації командам.

Слово «хакатон» з'явилось у 1999 році від поєднання слів: «хак»(«зламати») і «марафон», що буквально можна перекласти як «забіг хакерів».

26 грудня з 15:00 до 16:00 та 27 грудня з 11:00 до 12:00 є можливість відвідати наш хакатон і побачити процес у дії.
А також запрошуємо керівників навчальних закладів та вчителів 27 грудня о 15:00 у актову залу НВК №141 «ОРТ» м. Києва на захист проектів команд.

Хакатон відбудеться за підтримки «Благодійної установи «Благодійної організації «Освітні ресурси та технологічний тренінг» та HUB 4.0.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.