КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2017

День місцевого самоврядування у Дніпровському районі

День місцевого самоврядування у Дніпровському районі

Фестиваль партнерства "Освітній ХАКАТОН 2017" у День місцевого самоврядування сьогодні об'єднав у Дніпровському районі дітей, батьків, державних службовців, учителів, методистів і навіть працівників централізованої бухгалтерії! Разом утворили освітнє ПАРТНЕРСЬКЕ коло з усіх учасників освітнього процесу!

Робочий день розпочався ще о 08.00 ранку. Ініціативу у свої руки взяли діти: зустрічали з посмішкою і кожному презентували нестандартний бейдж. А щоб у кожного була гарна згадка про нестандартний робочий день – старшокласники приготували суперкреативну фотозону «Ідея! Дія! Результат»!

До партнерського кола приєдналася заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня та привітала раду старшокласників «Дніпро» із Днем місцевого самоврядування!

Підтримала лідерів та їх активну життєву позицію  і начальник управління освіти Наталія Іваніна.

Апаратну нараду сміливо і рішуче провела президент НВК №167 Анна Трохимчук, яка виконувала відповідно до визначених повноважень функціональні обов’язки  начальника управління освіти.  

Темою дня старшокласники обрали визначення завдань кожного задля досягнення 17 Цілей сталого розвитку, яких на сьогодні дотримуються всі країни світу, встановлюють власні показники розвитку! І ми таки визначили, що основою сталого розвитку є невід’ємні права людини на життя та повноцінний розвиток!

Працюючи у ролі керівників освітянської галузі, методистів, спеціалістів  з персоналу та правового забезпечення, бухгалтерів, спеціалістів адміністративно-господарчої групи і навіть тендерного комітету, старшокласники вирішували проблеми освіти, вели прийом громадян, відповідали на звернення батьків та жителів столиці, опрацьовували нормативно-правові документи!

«Задач було поставлено багато. Але як з цим впоралися ми, лідери учнівського самоврядування?  Діяльність управління освіти є різноманітною та змістовною. Лідери-старшокласники були вражені надзвичайно великим обсягом роботи. Більшість з нас навіть не очікувала, як доведеться працювати! Але привітні державні службовці, звичайно ж, допомогли, все пояснили. Дійсно, ми намагались зануритись в океан інформації і паперів, по-дорослому вирішувати важливі питання. Навіть така, здавалося б, дрібничка, як відповідь на телефонний дзвінок – вже була першим кроком у робочій атмосфері Дня самоврядування», – зазначила Анна під час підбиття підсумків.

«Діти доторкнулися до дорослого життя, відчули відповідальність за свої дії, робочий дух, ознайомилися з питаннями, якими займається управління освіти. Один день, всього декілька годин, а який досвід!», – акцентувала Марія Масленко, голова батьківської ради СЗШ №99.

Старшокласники ділилися враженнями, розповідали, що пізнали, чому навчилися, і навіть обговорили результати своєї діяльності! Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишивши в нашій пам’яті незабутні враження і спогади на все життя.

У сучасному суспільстві, яке досить стрімко розвивається, набуває неабиякого значення роль учнівського самоврядування! Адже навчитися жити і працювати в умовах демократії - вимога часу! Безперечно, навички управління суспільством стануть надбанням людини. Вміння управляти – талант, який треба розвивати. Можливості зробити це в нас є – сьогодні всі переконалися у цьому!  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.