КМДА Київська міська державна адміністрація


10 січня 2018

Підготовка до свят за адвентським календарем у гімназії «Столиця»

Підготовка до свят за адвентським календарем у гімназії «Столиця»

Переддень свят у НЗО «Гімназія «Столиця» видався досить насиченим. Семестр закінчувався, а тому клопотів вистачало як у вчителів, так і в учнів. Складні контрольні роботи, виставлення семестрових оцінок, крім того, проведення черговогог етапу учнівських олімпіад. Учні та вчителі намагалися продуктивно завершити семестр, щоб встигнути підбити підсумки і гарно зустріти свята.

Все більше і більше традицій до нас приходять з інших європейських країн. Ці традиції яскраві, тому легко приживаються в нашому побуті. Ось і в гімназії «Столиця» за ініціативи учителів німецької мови Інни Іванової та Людмили Подпалової запроваджена нова традиція, запозичена з Німеччини, а саме власноруч майструвати адвентські календарі.

Адвент – це чотири тижні очікування і підготовки до Різдва. Одним з атрибутів цього періоду є адвентський календар.

Класичний адвентський календар має 24-ри віконечка. Відлік ведеться від 1-го до 24-го грудня – Святого Вечора. Саме тоді діти отримували різдвяні подарунки. Сьогодні, окрім католицьких свят, відлік кожен змінює відповідно до своїх вподобань. Більшість це робить до Нового року, до 31-го грудня.

Учні гімназії «Столиця» багато дізнались про різновиди сучасних адвентських календарів і змайстрували кожний собі до вподоби – паперові друковані, дерев’яні будиночки з маленькими шухлядками, торбинки, просто загорнуті пакуночки на кожний день. Щодня готувалися якісь смаколики і клались у віконця – цукерочка, печиво, горішок чи цукати. А дорослі знаходили добре слово чи побажання.

Також ще на початку грудня у повітрі вирував новорічний настрій. Ошатні ялинки, сніжинки на вікнах, новорічні треки, що лунали на перервах, дарували усім радість свят, що наближаються. Ох, які веселі, гомінкі, цікаві, теплі були ці дні в гімназії «Столиця»! Передноворічні виступи дітей та акторів створили атмосферу зимової казки.

Спасибі всім, хто дарував цю казку – гостям гімназії, діткам та вчителям за їх новорічні вітання. Ну і ,звичайно, від усього колективу, дітей, батьків, дорогому нашому директорові, Тетяні Володимирівні Сіліч, дякуємо Вам за вогники в очах, дитячі посмішки та атмосферу свята, що вирувала в гімназії.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.