КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2018

Задокументоване авторство. Учні Київської Малої академії наук отримали патенти на свої винаходи

Задокументоване авторство.  Учні Київської Малої академії наук отримали патенти на свої винаходи

17 січня світ відзначав День дитячих винаходів. Психологи довели, що молодий розум здатен генерувати серйозні і креативні думки. Здібності, закладені від народження, починають проявлятися у віці 9 років і досягають особливого піку у 13–17 років – саме у цей час підлітки максимально здатні пропонувати цікаві ідеї. Тож саме у цей день відбулася прес-конференція, організована Малою академією наук України, де молоді науковці, учні Київської МАН – студент 1 курсу хіміко-технологічного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Микола Іванченко та учень 11 класу ліцею  № 208 Дніпровського району м. Києва Олексій Наконечний  – отримали патенти на свої винаходи. За сприяння Малої академії наук України, яка проводить професійну позашкільну наукову роботу з обдарованою молоддю, учні генерують ідеї, вчаться науковій діяльності, опановують професійні навички, щоб правильно презентувати свої проекти.

Адже робота науковця полягає не тільки у винахідництві, а й у прикладному застосуванні свого відкриття, тож Мала академія наук супроводжує своїх талановитих учнів на всіх етапах діяльності.

Перед тим як отримати на руки цінні документи, що засвідчують авторство на ідеї, хлопці приймали вітання від президента Малої академії наук України Станіслава Довгого і директора НЦ «МАНУ» Оксена Лісового.

– Ми завжди наголошуємо на тому, що наука – це рушій економіки. Але все починається з ідеї, а шлях від її виникнення до реалізації – довгий і непростий. Кілька років при Малій академії наук працює Центр інтелектуальної власності, де юним науковцям допомагають отримати патенти і свідоцтва авторських прав на розробки, – зазначив Станіслав Олексійович.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.