Головна  →  Новини районів  →  26 січня 2018

Учнівська громада ЗЗСО № 281 вдячна за оновлену школу!

Учнівська громада ЗЗСО № 281 вдячна за оновлену школу!

Сподіваємось, що у кожного дорослого коли-не-коли промайнуть подібні думки: «…багато потрібного і позитивного винесла для себе зі школи, …найчастіше пригадуються шкільні свята, …а я досі люблю шкільні котлети і пиріжки, …любов до предмета прийшла через захоплення учителем, …а я найупевненіше почувався з м’ячем на спортивному майданчику, …шкільні дискотеки – це щось».

Спогади про шкільні роки у людей справи найчастіше матеріалізуються у вчинки. Саме тому люди, що наділені владою, допомагають вирішувати нереальні, на перший погляд, завдання. Забігаючи наперед, хочемо щиро подякувати тим дорослим, які наполегливо і дуже професійно втілювали наші мрії в життя, докладаючи неабияких зусиль, досвіду, знань, а саме: голові Святошинської РДА Каретку В.О., депутатові Верховної Ради України Третьякову О.Ю., депутатові Київради Левіну В.І. та голові РУОМС Дубовецькому Ю.О.

Трохи про нас і нашу спільну мрію. Ми навчаємося в нелегких умовах економічного і політичного утвердження Української держави, реформи освітньої галузі. У відкритому світі школа орієнтується на особистість, людську індивідуальність, її інтереси і прагнення. Звичайно, неабияке місце у формуванні такої особистості посідає атмосфера, в якій здобуваються знання. Атмосфера – це як, з ким, де. Ми знаходимося у приміщенні навчального закладу по 6 - 8 годин. Хочеться, щоб ця споруда була красивою, теплою, затишною.

Саме тому з 2011 року розпочалася кропітка паперова робота адміністрації рідної для нас середньої загальноосвітньої школи № 281 Святошинського району міста Києва разом з батьками учнів з організації благоустрою й утеплення фасаду. Борщагівка, де живемо і навчаємось, - достатньо старий масив столиці. Нашій школі наступного року – 30. Будівельна ж галузь розвивається, технології швидко змінюються. Ми теж прагнули зручності, безпеки, комфорту. Багаторазові звернення до різних інстанцій та організацій мали результат: був складений припис Київської міської державної адміністрації від 26.10.2011 № 1115268 про «приведення в належний санітарно-технічний стан фасаду школи в найближчий термін».

Першим, хто звернув увагу на нашу проблему, був депутат Київради О. Пабат. За його сприяння будівельна корпорація «Укрбуд» під керівництвом Микитася М.В. розпочала ремонт фасадної стіни шкільної будівлі (утеплення із заміною прогнилих дерев’яних вікон на металопластикові).

Раніше нашу школу називали «білою» (непогані асоціації). Але життя пропонує зміни, тому ми (учні 1 - 11 класів), батьки і педагоги із задоволенням взяли участь у конкурсі дизайну фасаду «Про яку школу я мрію». Результати можна побачити, завітавши до нас на гостину. Нам, якщо чесно, є чим пишатися. Яскраві кольори, асиметрія – це сучасне слово в архітектурі.

Зараз ремонт школи на завершальному етапі. Ми відчули тепло в класних кімнатах і коридорах, та й світла з новими вікнами стало більше, не дме зі щілин у стінах. Естетика теж береться до уваги. Адже ми вчимося в столичній школі європейської країни!

Насамкінець хотілося б ще раз висловити щиру вдячність тим дорослим, які усвідомлюють свій обов’язок перед молодим поколінням, які навчилися бути господарями на своїй землі, які невтомно шукають нового змісту і нових форм життя громади, яким випала історична місія здійснювати мрії більшості, завдяки натхненній праці, таланту, самовідданості яких поступово і неухильно змінюється життя рідного району та міста загалом на краще.

Ми ж, у свою чергу, отримавши гідну освіту в сучасних навчальних закладах, зможемо представити на різних континентах нашу наукову, спортивну, культурну еліту і втілити отриманий там досвід удома, бо «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля».

Редакційна рада гуртка «Юний журналіст школи № 281»

Перейти до спискуВерсiя для друку