Головна  →  Новини районів  →  29 січня 2018

«Моніторинг як індикатор розвитку сучасного закладу освіти». В управлінні освіти, молоді та спорту проведено тренінг для заступників директорів

«Моніторинг як індикатор розвитку сучасного закладу освіти». В управлінні освіти, молоді та спорту проведено тренінг для заступників директорів

Основним засобом вивчення якості шкільної освіти є моніторинг, система інструментарію якого здатна оцінити ефективність освітнього процесу та передбачити подальші кроки до її підвищення.

Враховуючи вищезазначене та відповідно до плану роботи управління освіти, молоді та спорту Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації 26 січня 2018 року в актовій залі РУОМС було організовано та проведено науково-практичний тренінг для заступників директорів закладів загальної середньої освіти району на тему «Моніторинг як індикатор розвитку сучасного закладу освіти».

Тренінг проводила начальник відділу змісту та розробки тестових матеріалів управління статистики і моніторингу Клименко Ірина Володимирівна.

У свою чергу Ірина Володимирівна детально зупинилась на аналізі закладів освіти – учасниках он-лайн моніторингових досліджень за 2017 рік та дала розгорнуту характеристику/оцінку діяльності в вищезгаданому напрямі.

Таким чином, на основі результатів експериментального дослідження та теоретичного аналізу наукова організація моніторингу якості освіти дає можливість приймати відповідні управлінські рішення та прогнозувати навчально-виховні ситуації на наступний навчальний рік; оперативно втручатися і вносити відповідні корективи до педагогічного процесу; конкретно планувати роботу з відповідної проблеми з учителями та учнями; створювати умови для порівняння власної оцінки діяльності педагогічного колективу з незалежною оцінкою.

Перейти до спискуВерсiя для друку