КМДА Київська міська державна адміністрація


5 лютого 2018

У столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 9,9% – Микола Поворозник

У столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 9,9% – Микола Поворозник

Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. За 5-й тиждень епідсезону зареєстровано 21798 хворих на грип та ГРВІ (за 4-й тиждень захворіло 19636), спостерігається зростання захворюваності, якщо порівнювати з попереднім тижнем на 9,9%. Показник захворюваності склав 745,0 (за 4-й тиждень 671,1) та є нижчим епідемічного порогу на 36,0%. Про це під час щотижневого брифінгу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«У порівнянні з попереднім тижнем у столиці спостерігається зростання захворюваності за рахунок дитячого та дорослого населення. Так, дорослих захворіло 6344 особи проти 5955 за 4 тиждень, зростання на 6,1%, дітей – 15454 проти 13681, зростання на 11,5%. У структурі захворюваності діти складають 70,9%, а на попередньому тижні 69,8%. Серед школярів спостерігається зростання захворюваності на 15%, 6804 випадки, що становить 44,0% від загальної кількості захворілих дітей, та 31,2% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, до медичних закладів за 5-й тиждень епідсезону госпіталізовано 213 осіб, із них 137 дітей. За поточний тиждень у щеплювальних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров’я вакцинацією проти грипу охоплено 1171 особу, із початку епідемічного сезону – 26954 особи, із них 6491 дитина.

«У зв’язку зі зростанням рівня захворюваності серед дітей члени постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА прийняли рішення про можливість тимчасового призупинення навчального процесу у навчальних закладах – за відсутності 20% від загальної кількості учнів. Навчальний процес може бути призупинено як у школі загалом так і покласово. Дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть. Так, наразі навчальний процес призупинено у трьох школах (№ 96, № 8 № 214) повністю та у 16 школах (119 класів) покласово. Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Святошинському та Дарницькому районах. Не закрито жодного класу у Шевченківському, Подільському, Печерському, Деснянському та Голосіївському районах», – зазначив Микола Поворозник.

Він нагадав про необхідність посилення дезінфекційного режиму у приміщеннях, забезпеченні дотримання нормативних показників температури повітря, проведенні регулярного наскрізного провітрювання кімнат, недопущення до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.