КМДА Київська міська державна адміністрація


14 лютого 2018

Вихованці Київської МАН – переможці та призери «Intel Еко-Україна 2018»

Вихованці Київської МАН – переможці та призери «Intel Еко-Україна 2018»

Надзвичайно   успішною стала участь вихованців Київської МАН у ІІ (очному) етапі Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна 2018» – національному етапі міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів  Intel ISEF 2018 (International  Science  and  Engineering  Fair), який проходив з 6 по 9 лютого у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

Цього року на конкурс було подано 305 проектів талановитих юних дослідників з різних регіонів України, до фіналу допущені 168, з них 30 –      з міста Києва (в т. ч. 17 проектів, підготовлених  вихованцями Київської МАН).

Ми пишаємось тим, що завдяки ґрунтовним інноваційним дослідженням 9 вихованців Київської МАН стали переможцями та призерами цього престижного конкурсу, здобувши одне І місце (в категорії «Біологія»), три ІІ місця (в категоріях «Екологічна інженерія», «Хімія», «Науки про Землю») та чотири IV місця (у категоріях «Біологія» та «Екологічна інженерія»).

Наші переможці:

І місце у категорії «Біологія» – Авдошко Андрій, вихованець відділень хімії та біології, а також екології та аграрних наук Київської МАН, учень 11 класу гімназії № 19 «Межигірська» за проект «Дослідження біохімічних механізмів активації перитонеальних макрофагів методом лазерної конфокальної мікроскопії».

Авдошко Андрій

ІІ місце у категорії «Екологічна інженерія» – суперфіналістиконкурсу Бабляк Катерина та Прохоров Артем,вихованці відділення хімії та біології Київської МАН, учні 11 класу КП «НВК «Ліцей № 157», за командний проект «Економічно ефективна методика здобування тваринного протеїну».

 Бабляк Катерина та Прохоров Артем

ІІ місце у категорії «Хімія» – Гусак Анна, вихованка відділення хімії та біології Київської МАН, учениця 10 класу спеціалізованої школи № 254, за проект «Комбіновані методи вилучення зв’язків арсену із природних вод».

ІІ місце у категорії «Науки про Землю» – Карпенко Олександра, вихованка відділення наук про Землю Київської МАН, учениця 10 класу гімназії № 172 «Нивки» за проект «Географічні аспекти ринку зерна України на основі ГІС».

 Карпенко Олександра

 IV місце у категорії «Біологія» –  суперфіналістка конкурсу Кочергіна Дар'я, вихованка відділення хімії та біології Київської МАН, учениця 11 класу спеціалізованої школи № 173 з поглибленим вивченням іноземних мов, за проект «Морфофункціональна характеристика гемопоетичних клітин-попередників з онтогенетично різних джерел».

IV місце у категорії «Біологія» –  суперфіналістка конкурсу Малюк Наталія, вихованка відділення хімії та біології Київської МАН, учениця 10 класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, за проект «Визначення особливостей впливу сполук імідазольного ряду на клітини лінії MCF-7 in vitro».

IV місце у категорії «Екологічна інженерія» –  Самусенко Єлизавета, вихованка відділення комп’ютерних наук Київської МАН, учениця 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва, за проект «Електронні контурні карти».

 

Самусенко Єлизавета

IV місце у категорії «Екологічна інженерія» –  Санжаровська Софія, вихованка відділення технічних наук Київської МАН, учениця 8 класу гімназії № 172 «Нивки» м. Києва, за проект«e-SolarMower».

Санжаровська Софія

Сертифікати учасників Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна 2018» отримали такі вихованці Київської МАН:

  • Білицька Валерія та Модягін Руслан, учні 9 класу ТОВ «СШ І-ІІІ ступенів «КМДШ» м. Києва, з командним проектом на тему «Створення навчального макета «Рельєф та внутрішня будова Землі» з відходів пластику та пінопласту»;
  • Жердєв Микола та Леонтьєв Євген, учні 9 класу спеціалізованої школи № 304 м. Києва, з командним проектом на тему «Розумний багатофункціональний замок»;
  • Кравчук Максим, Курінний Іван та Кравчук Богдан, учні 10 класу спеціалізованої школи № 304 м. Києва, з командним проектом на тему «Застосування вторинних полімерних матеріалів до укріплення берегової лінії»;
  • Крючков Дмитро та Шевченко Юлія, учні 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ», з командним проектом на тему «Знешкодження кислотних відходів в атмосфері»;
  • Пономаренко Каріна, учениця 10 класу гімназії № 267, з проектом на тему «Використання ліпофілінгу у лікуванні раку молочної залози»;
  • Суворова Анна, учениця 10 класу гімназії № 136, з проектом на тему «Захворювання собак на демодекоз»;
  • Тесляк Олексій , учень 11 класу спеціалізованої школи № 304  м. Києва, з проектом на тему «Браслет для контролю здоров'я шкіри»;
  • Шпак Олег, учень 11 класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, з проектом на тему «Оцінка важкості мітральної недостатності шляхом спектрального аналізу шуму мітральної недостатності»;
  • Яцюк Марія, учениця 10 класу спеціалізованої школи № 43 «Грааль», з проектом на тему «Експрес-метод визначення токсичності карбонових наночасток із застосуванням дафній».

Наукові керівники кожного учасника від Київської МАН одержали сертифікати за вагомий внесок у підтримку науково обдарованої молоді України та участь у роботі освітньої академії Intel в рамках Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна 2018».

Бажаємо нашим юним талановитим винахідникам, дослідникам та науковцям подальших професійних успіхів, нових яскравих проектів, перемог у національних та міжнародних конкурсах і нагород!

Команда Київської МАН на «Intel Еко-Україна 2018».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.