КМДА Київська міська державна адміністрація


19 лютого 2018

Вихованці Київської МАН – перші слухачі UFIncubator

Вихованці Київської МАН – перші слухачі  UFIncubator

15 лютого відбулося урочисте відкриття Першого державного бізнес-інкубатора для школярів «UFIncubator» (UkrainianFutureIncubator), створеного на базі Національного центру «Мала академія наук України» за активної участі КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

Щороку українські школярі продукують до 500 винаходів, більшість з яких так і залишаються нереалізованими. Адже юні винахідники не мають потрібних знань і навичок, як створити бізнес-план проекту, знайти партнера чи інвестора і запустити успішний бізнес. «Основне завдання UFIncubator  – допомогти школярам-винахідникам реалізувати свої розробки і стартапи, розпочати власний бізнес. По-перше, це буде інтенсивна навчальна програма, по-друге – на базі інкубатора буде діяти лабораторія прототипування. Також будемо організовувати зустрічі з партнерами і потенційними інвесторами, надавати юридичні консультації тощо», – зазначив під час прес-конференції з нагоди відкриття UFIncubator  президент Малої академії наук України Станіслав Довгий.

Київські МАНівці опинилися в центрі уваги ЗМІ, серед яких були: журнал «Фокус», Українське радіо («Голос Києва»), Радіо Свобода, UA.TV, RTI, Суспільне мовлення («Новини за київським часом»), Перший діловий канал («Новини») та інші.

 У рамках UFIncubatorвідбувся тренінг «Основи сучасного бізнесу», який  провела Вікторія Карп – кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародного бізнесу Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, фахівець у сфері інноваційного маркетингу. Учасники дізналися про тонкощі створення бізнесу, ознайомилися з азами менеджменту та маркетингу, створили рекламні слогани для своїх винаходів.

 UFIncubator працюватиме безкоштовно, проте його слухачі мають пройти конкурсний відбір. «Інкубаційна програма триватиме від 3 до 10 тижнів. Це буде комплексний інтенсив за чотирма напрямками: бізнес-планування для стартапів, маркетинг для підприємців, softskills, тобто презентаційні навички, проектний підхід, лідерство та бізнес-англійська. За попередніми підрахунками, з UFIncubator щороку буде виходити біля 60 випускників – вже з власним бізнесом», – розповів  керівник UFIncubator Віталій Лісовий.

При інкубаторі працюватиме лабораторія прототипування, де винахідники зможуть створити макети і прототипи своїх проектів. Вже закуплена перша партія обладнання для лабораторії: 3Д-принтери, фрезерні, лазерні та плазморіжучі верстаки, паяльні станції, ріжучий плотер – усього 14 одиниць устаткування. На відміну від бізнес-інкубаторів, які нині діють в Україні, UF Incubator охоплює широке коло сфер: машинобудування, електроніка і приладобудування, матеріалознавство та перспективні технології, екологія та ресурсозбереження, технічна творчість та винахідництво, робототехніка та робототехнічні системи. 

Запрошуємо юних винахідників  активно долучатись до роботи Першого державного бізнес-інкубатора для школярів «UF Incubator», створювати та розвивати стартапи, розпочинати власний бізнес!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.