Головна  →  Новини районів  →  28 лютого 2018

Благодійний проект «З любов’ю у серці» НВК «Домінанта» допоможе важкохворій дитині знову стати здоровою

Благодійний проект «З любов’ю у серці» НВК «Домінанта» допоможе важкохворій дитині знову стати здоровою

Вічні цінності – доброта, милосердя, радість і турбота про інших складають фундамент людського щастя і завжди будуть у попиті. Хоч тисячу разів можна говорити про те, що шкода людей похилого віку – і ніколи не поступатися їм місця у транспорті. На словах турбуватися про природу  і забруднювати ліси і парки, не помічаючи при цьому смітника. Можна багато розмірковувати над тим, як в наш час важко хворим в нашій країні доводиться просто виживати… А можна просто взяти і відмовитися від дрібниць, які ніяк не впливають на буденне життя, і цього буде достатньо, щоб врятувати чиєсь життя, чи знайти нові можливості, щоб врятувати, надати надію, підставити міцне плече.

Учні гімназії «Домінанта» дізнались про проблеми зі здоров’ям дев’ятирічної Софійки Прокопенко, яка тривалий час знаходилась на лікуванні у Київській спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ» з діагнозом «Хронічна ниркова недостатність». Дівчинці на проведення трансплантації нирки потрібно було зібрати сотні тисяч гривень. Тато Софійки – воїн-захисник, який перебуває в зоні АТО, тож мама дівчинки Ірина Яківна, яка стала донором  для своїй доньки і віддала їй своїй нирку, з багатьма іншими волонтерами по крупинкам збирали потрібну суму на складну операцію.

Учні НВК «Домінанта» вчасно долучилися до благодійного марафону і силами лідерів учнівського самоврядування, батьків, вчителів організували величезний творчий ярмарок, який відбувся у рамках благодійного проекту «З любов’ю в серці», аби допомогти своєму однолітку.

Сьогодні Софійка Прокопенко разом з мамою проходить  післяопераційний курс реабілітації в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова. Учням гімназії «Домінанта» вдалося відвідати Софійку і передати дівчинці слова підтримку від усього дружнього колективу «Домінанти», малюнки, смаколики і обереги.

Сподіваємось, що маленька Соня швидко буде одужувати, а всі ми вкотре переконались, що світ – з добрими людьми і благодійний марафон ніколи не закінчиться, адже навіть найменша допомога дає шанс на одужання та здорове життя іншій дитині.

Перейти до спискуВерсiя для друку