Головна  →  Новини районів  →  28 лютого 2018

В’ячеслав Чорновіл – борець за волю та незалежність України

В’ячеслав Чорновіл – борець за волю та незалежність України

27 лютого 2018 року в школі І-ІІІ ступенів № 306 Деснянського району міста Києва урочисто вшанували пам'ять українського політика, публіциста, літературного критика, Героя України В’ячеслава Чорновола з нагоди його 80-ї річниці з дня народження.

Вчитель історії  Дудяк Богдан Андрійович організував проведення  науково-практичної  конференції для старшокласників «В’ячеслав Чорновіл – борець за волю та незалежність України». На захід завітали гості: прес-секретар В’ячеслава Чорновола – Дмитро Понамарчук, голова комісії з розслідування загибелі В.Чорновола – Микола Степаненко та побратим-соратник В.Чорновола, співзасновник Народного Руху України – Петро Гудим, вони поділилися  спогадами про багатогранну особистість провідника національно-демократичного руху В’ячеслава Чорновола. А Микола Степаненко подарував школі свої книги, серед яких і трьохтомник «Майже все про загибель В.М. Чорновола».

Про визначну постать В’ячеслава Максимовича в українській історії та про його неоціненні для українського народу заслуги говорили в промовах і учні.

Сповідуймо ідеї Чорновола!

Несімо в світ  порядність і мораль,

Щоб не забули Люди про Вкраїну,

Щоб майбуттям розвіяти печаль!

Перейти до спискуВерсiя для друку