Головна  →  Новини  →  5 березня 2018

Глибокі співчуття

Глибокі співчуття

Департамент освіти і науки, молоді та спорту з сумом та почуттям глибокої скорботи повідомляє, що пішов з життя Чембержі Михайло Іванович, яскравий управлінець, український композитор, педагог, учений, громадський діяч, ректор Київської дитячої академії мистецтв. 

Чембержі Михайло Іванович народився 15 липня 1944 року. Свій трудовий шлях пройшов від викладача Інституту підвищення кваліфікації працівників культури до засновника і першого ректора Київської дитячої академії мистецтв, члена-кореспондента Національної Академії мистецтв України.

За час роботи на посаді ректора Чембержі М.І. організував сталий колектив педагогів-однодумців, справжніх професіоналів своєї справи. Очолювана ним академія стала поліфункціональним  вищим мистецьким закладом освіти нового типу, в якому через реалізацію ідеї безперервної мистецької освіти готують фахівців різних видів мистецтва (музичного, образотворчого, театрального та хореографії). Вихованці Чембержі М.І. відомі діячі культури та мистецтв, які знані не тільки в Україні, а й за її межами.

Держава гідно відзначила педагогічні здобутки Чембержі М.І. Він нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, Золотою медаллю АМУ, медаллю АПН України К.Д.Ушинського, нагрудним знаком «Знак Пошани», "Відмінник освіти України" . Але найбільшим його надбанням є повага та шана широкого освітнього та мистецького загалу міста Києва.

Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Чембержі Михайла Івановича та висловлюємо щирі співчуття колективу Київської дитячої академії мистецтв, рідним і близьким покійного. Михайло Іванович назавжди залишиться безперечним авторитетом та неперевершеним педагогом у серцях тих, хто навчався у нього, знав його та працював разом з ним.

 Царства небесного його душі і доземної вічної пам’яті.

 Колектив Департаменту освіти і науки, молоді та спорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку