Головна  →  Новини  →  9 березня 2018

Артисти театру української традиції "Дзеркало" показали виставу "Сон Кобзаря" на головній сцені Університету Грінченка

Артисти театру української традиції "Дзеркало" показали виставу "Сон Кобзаря" на головній сцені Університету Грінченка
22 лютого 2018 року до Університету завітав Театр української традиції «Дзеркало». Актори представили студентам та співробітникам поетичну дію за мотивами творів Тараса Шевченка «Сон Кобзаря», присвячену Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.

Вистава складалась із двох творів: «У всякого своя доля і свій шлях широкий..» та «І мертвим, і живим, і ненародженим». Кожне слово, яке звучало зі сцени, влучно характеризувало сьогоднішні події, нашу дійсність, наші біль і віру в правду. Впродовж усієї дії монологи та репліки акторів супроводжувалися відеокадрами Революції Гідності та бойових дій на Сході України.

«Який меседж поеми "Сон" змушує нас читати Шевченківське слово наново? Воля! Це те гасло, яке передав нам Кобзар. Воля є найціннішим скарбом для людини ХХІ ст. Прагнення волі збирало українців під прапори Хмельницького і Виговського, Мазепи і Коновальця. Врешті, спрага до волі зібрала Майдан в Україні, з`явилися нові Герої — Небесна Сотня .. . Шевченко є духовним гетьманом українців і тому, його "дума, його пісня не вмре, не загине"! Ми мусимо перечитувати "Кобзаря", читати його новими вольними очима, новими вольними вустами…! » - розповідає режисер Дмитро Сторчоус.

Слово Кобзаря сьогодні є на часі, як ніколи. Дякуємо театру «Дзеркало» за виставу! У контексті подій, що стали визначальними в сучасній історії нашої країни, вона показала грінченківцям ще одну історію про незламну любов до Батьківщини, про мужність та стійкість, тверді переконання і віру у велике майбутнє України.

Перейти до спискуВерсiя для друку