КМДА Київська міська державна адміністрація


30 березня 2018

Із Павлиською школою імені Василя Сухомлинського освітяни Києва співпрацюють вже 17 років, але у рік 100-річчя з дня народження видатного українського педагога ця співпраця набуває особливого значення - Олена Фіданян

Із Павлиською школою імені Василя Сухомлинського освітяни Києва співпрацюють вже 17 років, але у рік 100-річчя з дня народження видатного українського педагога  ця співпраця набуває особливого значення - Олена Фіданян

Про це директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту зазначила під час зустрічі з керівництвом та педагогами навчально-виховного комплексу "Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей імені В.О.Сухомлинського".

Нам є чому навчатись у педагогів Павлиша, бо вони є носіями вчення Василя Сухомлинського, педагогіку, що грунтується на засадах любові, віри та довіри. Ми повинні шанувати освітній спадок видатного освітянина, принципи педагогіки Сухомлинського, якого наслідують в усьому світі - зауважила Олена Фіданян.

23 роки Василь Сухомлинський впроваджував принципи освіти для життя, саме в Павлиській школі. Вже тоді він закладав горизонти сучасної освіти, освіти, орієнтованої на дитину, на її подальше життя та заради дитини - зазначила директор навчально-виховного комплексу "Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей імені В.О.Сухомлинського" Валентина Деркач.

Вона додала, що сьогодні принципи гуманної освіти, орієнтованої на особистість дитини і надалі впроваджуються у школі.

Ми бережемо педагогічні традиції, нам легко це вдається, так як, зазвичай, наші випускники повертаються до нас вчителями, і ця наступність поколінь підтримує нашу школу - наголосила Валентина Деркач.

Гостей міста привітала Наталія Шульга, депутат Київради, секретар Постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту. Вона розповіла про особливості освіти столиці та плани міської влади щодо розвитку галузі на найближчі роки у рамках впровадження Нової української школи.

Нагадуємо, що 28 вересня 2018 року вся педагогічна громадськість країни широко відзначатиме 100 річчя з дня народження видатного педагога сучасності Василя Сухомлинського.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.