КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2018

Вихованець Київської Малої академії наук здобув «срібло» на Міжнародній учнівській олімпіаді в Кенії

Вихованець Київської Малої академії наук здобув «срібло» на Міжнародній учнівській олімпіаді в Кенії

З 4 по 11 квітня цього року в Кенії (Найробі) проходила Міжнародна учнівська олімпіада з екології. За перемогу в цьому престижному змаганні боролись юні екологи з різних країн світу, які представили на розгляд журі понад 220 учнівських проектів.

Українська команда складалась із двох учасників, які гідно представили нашу країну. У її здобутку – 2 медалі.

Пишаємось тим фактом, що срібною медаллю олімпіади нагороджений вихованець відділення технічних наук Київської Малої академії наук, учень 11 класу Політехнічного ліцею НТТУ «КПІ» м. Києва Вячеслав Анцибор. Високу оцінку членів журі отримав його перспективний проект «Використання альтернативного джерела живлення та нової системи його охолодження для напівпричепів-рефрижераторів».

Варто зазначити, що це не перша перемога обдарованого юнака – у 2018 році Вячеслав посів І місце на ІІ (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України і представлятиме столицю на ІІІ етапі. Також він виборов ІІ місце у номінації «Проект з енергозбереження, енергоефективності або поновлюваних джерел енергії» Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище-2018».

Щиро вітаємо Вячеслава, його батьків та наставника – викладача Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва, завідуючого лабораторією кріогенної техніки ФМФ НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Козленка Олега Володимировича!

Бажаємо юному науковцю нових визначних перемог! Закликаємо вихованців Київської МАН брати активну участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах та конкурсах!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.