КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2018

Вихованець Київської МАН здобув «срібло» на престижному конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз»

Вихованець Київської МАН здобув «срібло» на престижному конкурсі «Всеукраїнський юнацький водний приз»

17-20 квітня 2018 року відбувся фінал конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз». В Україні цей конкурс проводиться з 2004 року як національний етап міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» («Стокгольмський юнацький водний приз»).

Радіємо, що ІІ місце у цьому престижному змаганні посів Вячеслав Анцибор, учень 11 класу Політехнічного ліцею НТТУ «КПІ» м. Києва, вихованець відділення технічних наук Київської Малої академії наук,  з проектом «Використання альтернативних джерел енергії, нової системи охолодження для забезпечення потреб кораблів енергією».

Варто зазначити, що це одна з багатьох перемог талановитого юнака. Протягом 2018 року він здобув срібну медаль на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології 2018 у Кенії (Найробі); посів перше місце на ІІ (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України і представлятиме столицю на ІІІ етапі. Також юнак виборов ІІ місце у номінації «Проект з енергозбереження, енергоефективності або поновлюваних джерел енергії» Всеукраїнського конкурсу молодіжних проектів з енергоефективності «Енергія і середовище-2018».

У конкурсі також брала участь Шевченко Юлія, учениця 10 класу Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» м. Києва, вихованка відділення технічних наук з проектом «Додатковий модуль контролю «БОЙЛЕР CONTROL» на платформі ARDUINO».

Фіналісти отримали дипломи та грамоти від партнерів конкурсу, цінні подарунки від спонсорів та можливість публікації роботи у науково-практичному журналі «Вода і водоочисні технології».

20 квітня у Посольстві Королівства Швеція в Україні відбувся урочистий прийом, на якому переможці конкурсу (Гран-прі, 2-е і 3-є місця), в тому числі й вихованець Київської МАН Вячеслав Анцибор, отримали з рук Надзвичайного і Повноважного Посла пана Мартіна Хаґстрьома дипломи і цінні подарунки.

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» проводиться під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді, сім’ї і спорту України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за співпраці з хіміко-технологічним факультетом НТУУ «Київський політехнічний інститут», Національним еколого-натуралістичним центром Міністерства освіти та науки України, КП «Водно-інформаційний центр».

Предметом змагання є роботи (проекти), присвячені науково-технічним та соціальним аспектам водокористування – раціональному використанню води, забезпеченню суспільства якісною питною водою, мінімізації водоспоживання у всіх галузях народного господарства, збереженню та поліпшенню якості води, керуванню водними ресурсами, їх захисту тощо.

Всеукраїнський юнацький водний приз є відмінною можливістю для учасників продемонструвати свої науково-дослідницькі навички і приєднатися до міжнародної наукової юнацької спільноти.

Бажаємо Вячеславу Анцибору нових яскравих перемог!

Закликаємо вихованців Київської МАН брати активну участь у Всеукраїнському юнацькому водному призі наступного року.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.