КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2018

Державна пожежно-рятувальна частина № 10 Головного управління ДНСС України в м. Києві в гостях у спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25

Державна пожежно-рятувальна частина № 10 Головного управління ДНСС України в м. Києві в гостях у спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25

У спеціальній школі-інтернат І ступеня № 25 було проведено День цивільного захисту за участі Державної пожежно-рятувальної частини № 10 Головного управління ДНСС України в м. Києві. Напередодні учні підготовчих-перших класів відвідали пожежно-рятувальну частину №10, яка розташована в Пуща-Водиці, а учні 2-4 класів – Музей пожежно-рятувальної частини № 25. Діти із захопленням спостерігали за демонстрацією спецтехніки, засобів пожежогасіння, зацікавлено слухали розповідь рятувальників про першочергові дії при виникненні пожежі, як врятувати життя собі та іншим.

В рамках підготовчого етапу класоводи провели вступні бесіди з учнями за тематикою «Небезпека лісових пожеж», перевірили та закріпили знання учнів щодо правил пожежної безпеки під час прогулянки  і відпочинку в лісі, в побуті  та практичні дії в разі виникнення лісових, побутових пожеж тощо. Також нагадали про небезпеку, яку можуть  нести у собі вибухові знахідки або ж невідомі предмети.

 Після цього була проведена навчальна евакуація на випадок пожежі в НЗ. Спочатку була оголошена навчальна тривога, після чого учням та працівникам потрібно було швидко залишити приміщення школи та зібратись на загальношкільну лінійку. Їх супроводжували медичні працівники.

 Керівник штабу  ЦЗ провела загальношкільну лінійку та оголосила про відкриття Дня цивільного захисту.  Заступник начальника ЦЗ  Орліченко О.В. роздала путівники класоводам.

Далі учні разом із вчителями та вихователями вирушили в невеличку подорож по пунктах ЦЗ: інформаційний, прикладний та медичний, психологічний.

Працівники пожежної частини № 10 провели для учнів цікаві естафети, під час яких учні мали змогу розглянути, приміряти на себе форму і спорядження рятувальників та відчути себе справжніми пожежниками.

Завершальним етапом була евакуація з приміщення їдальні школи та  рух пішохідною колоною поза територією школи з метою відпрацювання дій всіх учасників освітнього  процесу на випадок термінової евакуації при загрозі опинитись у зоні вогню чи з інших причин.

Проведення Дня цивільного захисту сприяло практичному закріпленню знань отриманих учнями протягом навчального року щодо дій у надзвичайних ситуаціях. Ми щиро вдячні працівникам пожежної частини №10 та їх керівнику Оксаку Василю Михайловичу за допомогу у проведенні Дня Цивільного захисту та на майбутнє розраховуємо на таку ж плідну співпрацю!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.