Головна  →  Новини  →  26 квітня 2018

Захід з нагоди 32-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля» в школі І-ІІІ ступенів №270 Деснянського району

Захід з нагоди 32-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля» в школі І-ІІІ ступенів №270 Деснянського району

 26 квітня 2018 року в школі І-ІІІ ступенів №270 Деснянського району міста Києва відбувся захід з нагоди 32-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня ‑ день національної скорботи і пам’яті за загиблими та постраждалими від Чорнобильської катастрофи.

У школі, традиційно, 26 квітня проходять заходи, приурочені цій сумній даті. Учні 9 –А класу підготували літературно – музичну композицію «Біль і крик душі під знаком Чорнобиля», у якій звучали вірші, присвячені героям Чорнобиля, були продемонстровані документальні матеріали, звучали спогади учасників ліквідації аварії та їх рідних, лунали пісні Н. Май.

Таким чином школярі висловлювали вдячність усім тим, хто, ризикуючи життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії.

Гостями на цьому заході були: представник громадської організації «Інвалідів-чорнобильців «ЗЕМЛЯКИ» - Красицька Тамара Леонідівна та представники японської делегації на чолі з містером Тойоказу Іхара, який у віці 9-ти років пережив атомне бомбардування міста Нагасакі в 1945.

Містер Іхара розповів учням про наслідки атомного бомбардування міст Хіросіма та Нагасакі. Учнями було переглянуто анімаційний фільм, знятий за творами Тацуітіро Акідзукі «Нагасакі Генбакукі» та «Сі но досінен».

Перейти до спискуВерсiя для друку