КМДА Київська міська державна адміністрація


17 травня 2018

Урочистості з нагоди відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів освіти Дніпровського району

Урочистості з нагоди відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів освіти Дніпровського району

16 травня 2018 року у парку культури та відпочинку «Перемога» відбулися урочистості з нагоди відкриття І (районного) етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів освіти Дніпровського району.

В урочистостях взяли участь голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови Алла Загородня, начальник штабу районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), начальник управління освіти Наталія Іваніна, депутат Київської міської ради Вадим Васильчук, військовий комісар Дніпровського району Олег Орел, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва Олександр Сергеєв, учасники антитерористичної операції, керівники закладів освіти Дніпровського району та заступники директорів з виховної роботи.

 Петро Онофрійчук, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, звертаючись до молоді, підкреслив, що на учасників гри лягає місія продовжувачів славних традицій борців за волю України. Зокрема зазначиив: «Ви молоді, повні енергії, наснаги і мрій. Саме вам творити майбутнє нашої країни і саме від вас залежить, яким буде те майбутнє! Розумію, що ви ростете справжніми патріотами, достойними нащадками славного козацтва. Удачі всім на цьому етапі та переможцям у наступному! І хай переможе сильніший!»

 До юних патріотів сьогодні звернувся і депутат Київської міської ради Вадим Васильчук, який підкреслив, що рої Дніпровського району передадуть учасникам міського етапу високий патріотичний національний дух, яким славиться Дніпровський район!

 Під урочистий Козацький марш оркестру Національної гвардії України зайшли на урочистості 18 роїв (команд закладів освіти), колону яких очолив команда-рій «Дніпро» Технічного ліцею міста Києва, переможці минулорічного ІІ (міського) етапу гри, учасники ІІІ (Всеукраїнського) етапу, який відбувся у місті Харкові.

 Польовий отаман, вчитель навчально-виховного комплексу №30 «ЕкоНад», генерал-лейтенант козачих військ України Павло Андрушко прийняв рапорти ройових кожної із команд та здав рапорт про готовність команд до гри начальнику штабу районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), начальнику управління освіти Наталії Іваніні.

 Піднесено та урочисто з козацьким духом виконали композицію «Козацький марш» юнаки – вихованці народного художнього колективу Дитячо-юнацької хореографічної студії «Щасливе дитинство» (директор студії Ольга Побежимова), які надихнули рої Дніпровського полку на перемогу у Грі!

 Молодь Дніпровського району подарувала квіти та щиро подякувала українським воїнам, учасникам антитерористичної операції за те, що захищали мирне, блакитне небо над полем стиглої пшениці, дитячий сміх і посмішки дівчат  на вулицях! За те, що воювали, щоб над  рідною землею розвивався наш, жовто-блакитний прапор!

 Хвилиною мовчання усі присутні вшанували героїв, які відійшли в кращі світи!  А до Кургану Безсмертя молодь піднесла кошик із квітами!

Символічно на тлі українського прапора у небо злетіли білі голуби під композицію народного художнього колективу «Дніпряночка» (керівник Олена Балджі)!

По закінченню урочистостей, усі учасники зробили традиційне фото на згадку, а рої під урочистий Український марш покрокували на позиції таборування!

  часть у Всеукраїнській грі «Сокіл» («Джура») – це шлях свідомого опанування лицарськими, гуманними і демократичними традиціями українського народу, виховання духовно та фізично розвиненого покоління, підготовки молоді до творчої праці, військової служби та захисту України. Адже основним завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїй душі патріотичних почуттів національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції.

 Щиро вітаємо нашу молодь з відкриттям військово-патріотичного змагання, бажаємо яскравих вражень та мирного неба! Висловлюємо вдячність адміністраціям навчальних закладів за підготовку учнів до змагань!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.