КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2018

Перемога вихованців Київської МАН у KETC (Kyiv Engineering Team Competition)

Перемога вихованців Київської МАН у KETC (Kyiv Engineering Team Competition)

19-20 травня 2018 року відбувся  ІІ етап Київського Інженерного Командного Конкурсу — KETC 2018, який складався з трьох частин: навчальної, практичної та презентаційної. 

Навчальна частина – проведення майстер-класів з різних STEM-напрямів, щоб здобути навички, які знадобляться під час практичної частини.

Практична частина – для команд учнів 8-9 класів – складання гідравлічного маніпулятора з наданих організаторами матеріалів, використовуючи STEM, фантазію, мистецтво.

Презентаційна частина – представлення розроблених проектів перед гостями конкурсу та експертним журі.

Команди формувалися з 3 або 4 учасників однієї з двох вікових груп: 5-7 класи, 8-9 класи. Щоб стати учасниками конкурсу потрібно було виконати тестове завдання I (заочного) етапу конкурсу та зареєструвати команду. За результатами виконаного відбіркового завдання у двох вікових категоріях було відібрано 21 команду.

Однією з двох команд-переможців журі визначило команду «Smart.UFML» у складі вихованців відділень технічних та комп’ютерних наук Київської МАН: Софії Санжаровської, учениці гімназії №172 «Нивки», а також Олексія Засєдки, Петра Зарицького та Вероніки Анохіної, учнів Українського фізико-математичного ліцею КНУ. Ментор команди Євген Слупський – студент Механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Команда вразила журі функціональністю та оригінальністю свого гідравлічного маніпулятора, а також цікавою презентацією. Переможці конкурсу отримали цінні подарунки та можливість представляти розроблені проекти на масштабних заходах та виставках у різних країнах.

Окрім того, у конкурсі взяли участь вихованці Київської МАН Андрій Нікіфоров, учень загально освітньої школи №90 та Сергій Тімофєєв, учень Технічного ліцею КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Усіма матеріалами для проведення майстер-класів та розробки інженерних проектів організатори забезпечили учасників завдяки спонсорській та партнерській підтримці компаній: Diacom Group, Everest, Progresstech, Fischertechnik, Моршинська та ін.

Приємно відзначити, що організаторами конкурсу виступили Каріна Семенко, випускниця Київської МАН, переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, а сьогодні вже студентка І курсу Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського, та Людмила Булигіна, керівник відділення довузівської підготовки Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського, керівник багатьох переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН відділень комп’ютерних та технічних наук.

Особливо слід відзначити злагоджену роботу організаторів конкурсу та менторів – переважно студентів Фізико-технічного та Механіко-машинобудівного інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які були закріплені за кожною командою учасників, допомагали учням своїми порадами та слідкували за дотриманням ними техніки безпеки.

Хочеться побажати організаторам сил і натхнення проводити цей конкурс у подальшому, а спонсорам з більшою активністю долучатися до підтримки нашої талановитої учнівської та студентської молоді.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.