Головна  →  Новини  →  12 червня 2018

Цікавий відпочинок. Літо – 2018. Святошинський район

Цікавий відпочинок. Літо – 2018. Святошинський район

Відпочинок у таборі… Для когось це очікувана щорічна подія, а хтось тут вперше. То яким він має бути? На це питання спробували відповісти самі вихованці табору «Лісова казка» на базі школи № 215, влаштувавши справжній мозковий штурм. У результаті спільних зусиль дітей табір прикрасила чудова галявина з «ромашок бажань та очікувань», що стала керівництвом до дії для організаторів дитячого відпочинку.

 Сторінка безпеки

«Я – за здоровий спосіб життя! А ти?!» Під таким гаслом пройшов День здоров’я у таборі «Лісова казка» на базі школи № 215. Метою заходів, проведених цього дня, було сприяння набуттю дітьми певного комплексу установок щодо здорового способу життя, усвідомлення важливості, цінності власного здоров’я, а також формуванню у них навичок відповідальної поведінки щодо власного здоров’я, усвідомлення проблем, пов’язаних зі здоров’ям, протидії негативним явищам. Кожен загін підготував тематичну сторінку-станцію з різноманітними цікавими завданнями, по яких «подорожували» команди: «Гігієнічна сторіночка», «Сторіночка, де живе Режим Дня», «Сторіночка правильного харчування», «Сторіночка, де живуть Мікроби та Хвороби», «Сторіночка, де причаїлась Небезпечна Поведінка», «Сторіночка, де на Дереві Життя оселились Загальнолюдські Цінності». А закінчився день «Спортивною сторіночкою» на шкільному майданчику, де кожен вихованець зміг пограти з ровесниками у рухливі ігри і позмагатися у вправності під час «Веселих стартів».

У таборі відпочинку «Водограй» з денним перебуванням на базі школи № 140 відбувся День безпеки життєдіяльності. Педагог-організатор провела з вихованцями табору конкурс малюнків та виставку дитячих робіт «Будь обережною, дитино!». Кожен загін переглянув навчальний мультфільм «Правила безпеки життєдіяльності», а потім зіграли у вікторину «Я запам’ятав….».

Під час вечірньої прогулянки на спортивному майданчику усі загони змагалися на кращий малюнок на асфальті «Моя безпека», метою якого було нагадати дітям, що найцінніше у нашому житті – це саме життя, а життя яскраве та цікаве тільки тоді, коли дбаєш про свою безпеку та безпеку своїх близьких.

Щоб навчити дітей, як діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 7 червня в таборі «Веселка» на базі школи № 162 проведено заходи, мета яких – привернути увагу дітей до безпеки життєдіяльності, попередити і вберегти їх від небезпеки, розвивати та поглиблювати знання учнів з основ безпеки життєдіяльності, виховувати почуття відповідальності за власне життя та життя товаришів.

У програмі заходу вихователі поєднали і навчальний момент, і цікаві розваги, адже, відомо, що найкраще діти засвоюють навчальний матеріал саме в ігровій формі. Свої знання з пожежної безпеки, відповідальне ставлення до свого життя та здоров’я діти демонстрували у конкурсах, вікторинах, малюнках, коміксах.

День безпеки життєдіяльності під гаслом «Школа безпеки – школа життя» пройшов незвично, змістовно і цікаво.

Сторінка правил дорожнього руху

Вже декілька років поспіль школа № 196 співпрацює з національною поліцією в рамках програми "Шкільний офіцер поліції". І 07 червня до учнів пришкільного табору "Барвінок" на базі цієї школи завітали офіцери патрульної поліції з пізнавальною  програмою по правилам дорожнього руху. Діти з задоволення посиділи в патрульній машині, дізналися правила поведінки в машині і на дорозі. Ознайомилися з правами і обов'язками пасажирів і пішоходів. Головний девіз заходу стверджував: "Правила всім треба знати, щоб у біду не потрапляти". Вихователі табору вдячні офіцерам поліції за проведену зустріч. Юні пішоходи завжди мають пам'ятати правила дорожнього руху.

Сторінка талантів

Кожна людина талановита, головне вчасно розгледіти талант, а тим паче дитина. З метою розвитку талантів дитини 07 червня 2018 року  у таборі відпочинку «Водограй» з денним перебуванням на базі школи № 140 пройшов День творчості. Вихованці табору спробували себе у ролі художників-мариністів, спробували створити повітряного змія, а також навчалися створювати квіти з паперу.

Розвиваючи творчий потенціал дитини ми створюємо гідне підростаюче покоління.

Сторінка Пухнастиків

07.06.2018р. у таборі «Сонечко» на базі школи №13 ім. І. Хитриченка  відбувся розважально-виховний захід «В гостях у Пухнастика», проведений представником притулку для тварин «Щаслива лапа». Діти брали участь в інтерактивній грі  «Які речі потрібні Пухнастику?», в ході якої дізналися, що необхідно для харчування, догляду та утримання тварин, у рухливому квесті «Повернення Пухнастика додому».

Перейти до спискуВерсiя для друку