КМДА Київська міська державна адміністрація


6 липня 2018

Пам'ятні монети, виставки та створення окремого сайту: КМУ визначив, як святкуватимуть 100-річчя Василя Сухомлинського

Пам'ятні монети, виставки та створення окремого сайту: КМУ визначив, як святкуватимуть 100-річчя Василя Сухомлинського

28 вересня 2018 року виповниться 100 років від дня народження Василя Сухомлинського - з цієї нагоди міністерства, ОДА та Київська міська державна адміністрація організують низку святкових заходів. Відповідне розпорядження та план заходів були ухвалені сьогодні, 4 липня 2018 року, під час засідання Уряду.

Планується, що Міністерство освіти і науки разом з Національною академією педагогічних наук створять окремий веб-сайт “Василь Сухомлинський - український педагог-гуманіст”. Там розмістять праці, присвячені вихованню і навчанню молоді. За програмою “Українська книга” також вийдуть ювілейні збірки творів Сухомлинського. Крім того, за підтримки Нацбанку України, передбачається виготовлення та випуск пам’ятних монет.

В межах плану заходів на Кіровоградщині, де народився письменник, відкриють нові експозиції та проведуть реконструкцію окремих приміщень у НВК “Павлиська загальноосвітня школа I-III ступенів - ліцей імені В. О. Сухомлинського”.

Серед освітян та представників громадських організацій планують провести урочисті збори, педагогічні читання та науково-практичні конференції. Натомість у закладах освіти організовуватимуть лекції, виставки, семінари, присвячені життю та діяльності письменника.

Довідково. Василь Сухомлинський - видатний український педагог та вчений, який є автором 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Він також був членом-кореспондентом Академії педагогічних наук СРСР та заслуженим  вчителем УРСР. Дослідницькі роботи  Сухомлинського з педагогіки пропонують різносторонні підходи у навчанні учнів, а також спрямовані на формування національного та естетичного світобачення. Твори автора перекладені понад 50 мовами світу.

Джерело: mon.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.