КМДА Київська міська державна адміністрація


16 липня 2018

Урочисте завершення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура" - 2018 відбулось у Києві

Урочисте завершення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура" - 2018 відбулось у Києві

Два тижні у Переяслав-Хмельницькому Київської області тривав Десятий ювілейний Всеукраїнський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Джура".

Київ у фіналі гри гідно представляли три команди (рої):  «Меч Арея» (ліцей № 208, керівник Сергій Ігнатенко);  «Патріоти» (ЗЗСО № 307, керівник Оксана Назаренко); «Дніпро» (Технічний ліцей, керівник Андрій Мануха).

Вітаємо переможців - рій «Меч Арея» ліцею №208 («Київ – 1») у номінації «Перетягування линви»!

Рішучість і сміливість, патріотизм і відповідальність, взаємодопомога, згуртованість та дисципліна – ось що об’єднує завжди київські рої та допомагає здобути перемогу.

У цю неділю, 15 липня, Десята Всеукраїнська ювілейна дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Джура" завершилась урочистою ходою переможців та учасників, головною вулицею нашої країни - Хрещатиком.

Юні джури вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні, поклавши квіти до пам’ятного знаку загиблим.

Урочисте закриття та нагородження переможців і призерів відбулося у Верховній раді України за участю Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, Голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколи Величковича та голови Міжфракційного депутатського об’єднання «За національно-патріотичне виховання» Ігоря Артюшенка.

Довідково:

З 31 травня по 4 червня 2018 у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зміна» (Київська область, Бородянський район, с. Пилиповичі) відбувся ІІ (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Гра «Джура», до якої учні шкіл Києва готуються цілий рік, стає дедалі популярнішою. Так, якщо в 2015-му році в першому районному етапі взяло участь 99 команд (990 учасників), у 2017-му – 154 і понад 1500 учасників, у 2018-му 210 команд та понад 1600 учасників відповідно.

За результатами змагань міського етапу-2018 визначено призерів та переможців:

І місце – рій «Меч Арея» (ліцей № 208 Дніпровського району м. Києва);

ІІ місце – рій «Патріоти» (спеціалізована школа № 307 Деснянського району м. Києва);

ІІІ місце – рій «Дніпро» (Технічний ліцей Дніпровського району м. Києва).

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.