КМДА Київська міська державна адміністрація


6 серпня 2018

Тематична виставка іконопису: урочисте відкриття у КМДА

Тематична виставка іконопису: урочисте відкриття у КМДА

25 липня у приміщенні КМДА відбулося урочисте відкриття тематичної виставки іконопису Заслуженого майстра народної творчості України – Володимира Шерстія та картин на духовну тематику, вишитих майстринею – номінантом премії «Золота голка України» Ларисою Костенко, «Духовна спадщина українського народу».

У відкритті взяли участь начальник відділу з питань релігій КМДА Юлія Лялька, директор Київського міського центру народної творчості Микола Пересунько, директор КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» Ірина Поліщук та керівник секції релігієзнавства  відділення філософії та суспільствознавства Карен Нікіфоров.

К.С. Нікіфоров зазначив, що у прийдешньому навчальному році, в рамках роботи секції, вихованці Київської МАН досліджуватимуть нелегкі з наукової точки зору питання сучасної іконографії та відродження Православної Церкви і святкування тисячоліття Хрещення Русі у 1988 році.

Творчий доробок художників, представлений на виставці, стане справжньою знахідкою для юних науковців столиці, які прагнуть досліджувати сучасний іконопис.

Наприкінці заходу В. Шерстій та Л. Костенко провели авторську екскурсію, під час якої розказали про мотиви та історію створення своїх ікон.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.