КМДА Київська міська державна адміністрація


1 серпня 2018

У Києві у рамках підготовки до НУШ на кожного першачка виділено 6,3 тисячі гривень – Ганна Старостенко

У Києві у рамках підготовки до НУШ на кожного першачка виділено 6,3 тисячі гривень – Ганна Старостенко

У рамках впровадження освітньої концепції «Нової української школи» в середньому на кожного першачка у столиці виділено 6,3 тисячі гривень. За ці кошти місто закуповує нові сучасні меблі у класи, робоче місце для вчителя, дидактичні матеріли, а також проводить ремонти у приміщеннях. Столиця активно готується до нового навчального року, аби з 1 вересня створити новий освітній простір та підготувати вчителів початкових класів працювати за новим освітнім стандартом. Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко під час прямого ефіру на радіо «Голос Києва».

«Нова українська школа передбачає серйозні концептуальні зміни: від організації навчального простору до методик навчання та оцінювання. Звісно, такий якісний поступ вимагає значної підготовки та матеріальної забезпеченості закладів. Тому столиця протягом усього літа у посиленому режимі здійснює підготовку закладів освіти до 1 вересня у рамках Нової Українськоі школи. На реалізацію концепції у столиці передбачено 218 мільйонів гривень», – підкреслила голова постійної комісії.

Вона додала, що до кінця літа також мають закінчити підвищення кваліфікації у рамках НУШ київські педагоги. Загалом, на підготовку вчителів було виділено понад 16 мільйонів гривень.

«Сьогодні наше завдання проконтролювати, аби райони міста, які отримали належне фінансування, вчасно підготували заклади освіти до нового навчального року. Багато наразі залежить від управлінської майстерності районних управлінь освіти, які проводили тендерні закупівлі усього необхідного, а також від постачальників, що мають вчасно завести та встановити необхідне обладнання», – повідомила Ганна Старостенко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.