КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2018

Місто приділяє окрему увагу реалізації реформи «Нова Українська Школа» – Микола Поворозник

Місто приділяє окрему увагу реалізації реформи «Нова Українська Школа» – Микола Поворозник

Місто приділяє окрему увагу реалізації проекту «Новий Освітній Простір» та стан впровадження реформи «Нова Українська школа». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час розширеного засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

«Коротко підсумовуючи, можу запевнити, що Київ на 100% готовий прийняти учнів і дошкільнят із початку нового навчального року. Маємо деякі складнощі із обладнанням приміщень Нової Української Школи для перших класів. Однією з причин такої ситуації є певна виробнича потужність підприємств, які виготовлять шкільні меблі. Проте ми не знімаємо із себе відповідальності, тож посадові особи, які мали б забезпечити підготовку до нового навчального року на відповідному рівні, будуть притягнуті до відповідальності», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, цього року під час підготовки до начального року на районні управління освіти покладено безпрецедентну відповідальність у частині освоєння виділених коштів державної субвенції та міського бюджету.

«На впровадження реформи з міського бюджету виділено 155,1 млн грн, а з державного бюджету – 53,3 млн грн. Наразі кошти освоєно на рівні 74% та 67% відповідно. Освоєння коштів районними управліннями освіти нерівномірне, проте ця ситуація має бути виправлена у найкоротші терміни. Усі першокласники повинні навчатися у класах із сучасними меблями, відповідним комп’ютерним обладнанням та з необхідними дидактичними матеріалами. На сьогодні це першочергове завдання усіх районів та керівників навчальних закладів столиці», – наголосив Микола Поворозник.

Він окремо додав, що цього року батьківські та педагогічні громади мають можливість самостійно визначитися із датою проведення урочистих заходів до Дня знань.

«Частина шкіл проведе урочистості 1 вересня, враховуючи, що це субота, батьки зможуть побути у цей день зі своїми дітьми. Інші ж проведуть урочисті заходи 3 вересня разом із початком навчального процесу», – підсумував Микола Поворозник.

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.