КМДА Київська міська державна адміністрація


31 серпня 2018

Київ готовий до початку нового навчального року – Валентин Мондриївський

Київ готовий до початку нового навчального року – Валентин Мондриївський

Київ готовий до початку нового навчального року: всі заклади освіти приймуть учнів і дошкільнят 1 та 3 вересня. Тож навчальний процес розпочнеться у столиці вчасно та в повному обсязі. На цьому сьогодні наголосив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

«Відповідно до стратегії розвитку освітньої галузі, запропонованої Київським міським головою Віталієм Кличком, ми рухаємось із позитивною динамікою. Зокрема, якщо говорити про реконструкцію та будівництво освітніх закладів, на цей рік було заплановано появу нових 3 шкіл і 8 дитсадочків. Особливо показовим є будівництво сучасної школи № 334 – це одна з найбільших сучасних українських шкіл, зведена за новітніми технологіями, стандартами енергозбереження, комфортним середовищем. Облаштування ще двох нових закладів наразі активно завершується – у Голосіївському і Деснянському районах. Крім шкіл, з’явились 8 садочків, 4 з яких уже готові до прийому діток, решта – на завершальній стадії роботи», – повідомив Валентин Мондриївський.

Крім того, за його інформацією, цьогоріч у Києві з’являться дві приватні школи і 5 дитсадків, що отримали ліцензії та готові прийняти діток із нового навчального року.  Тож, таким чином, у дитсадках створено загальну кількість 1615 місць із запланованих 2225.

«Це рівень виконання 72,6%. Але навіть такий високий рівень виконання не вирішує на 100% проблему наповнення дитсадків. Тому ми визначаємо цей напрям роботи як пріоритетний і в цьому, і в наступному роках. Ми ставимо перед собою амбітну ціль: ліквідувати протягом 2019 року черги у дошкільні навчальні заклади. Це не просто, але ми розуміємо як працювати, як формувати бюджет наступного року. Нагадаю, що з 1 січня 2019 року запрацює програма «Гроші ходять за дитиною», що дасть нам можливість грамотно розподіляти навантаження на освітні заклади», – запевнив заступник голови КМДА.

Він зауважив, що сьогодні у новобудовах з’явилось 260 додаткових навчальних місць, у відновлених непрацюючих закладах освіти – 535, у відновлених групах – 380, а також 145 додаткових місць, створених за рахунок спільних інвестиційних проектів.

«У деяких закладах завершуються будівельні процеси, але за запевненнями голів районів, директорів шкіл і підрядних організацій комунальних підприємств це не завадить навчальному процесу», – переконаний посадовець. 

Він також розповів, що цього року працює 12 освітніх програм, сукупною вартістю у бюджеті 1,1 млрд грн. Так, вперше реалізуються у Києві такі з них як: «Новий освітній простір», створення архітектурної доступності, реконструкція ігрових майданчиків у дитсадках, заміна ігрового обладнання та реалізація протипожежних заходів.    

«Київ яскраво відрізняється від інших регіонів України в реалізації державної програми «Нова українська школа». На її втілення зі столичного бюджету виділено 224,7 млн грн. Ця програма справляє позитивне враження, формує нову філософію навчання у початковій школі та створює комфортні умови для дітей», – висловив переконання Валентин Мондриївський.

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.