КМДА Київська міська державна адміністрація


20 вересня 2018

Делегація парламенту Королівства Норвегія відвідала школу І-ІІІ ступенів № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи

Делегація парламенту Королівства Норвегія відвідала школу І-ІІІ ступенів № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи

19 вересня 2018 року делегація парламенту Королівства Норвегія відвідала школу І-ІІІ ступенів № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи Деснянського району міста Києва.

Зустріч відбулася у рамках реалізації Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа».  У складі делегації - президент Стортингу (парламенту) пані Тоне Вілхелмсен Трьоен, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер’є Хорпестад  та депутати парламенту Королівства Норвегія.

На заході були присутні координатор проекту Христина Чушак, тренер Тетяна Мелещенко, менеджер зі зв’язків з громадськістю Марія Ворончук, перекладач Наталія Зайцева, представник Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, учні, батьки, педагоги закладу освіти та представники громадськості.

Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» впроваджується спільно з Міністерством освіти і науки України, Європейським Центром ім. Вергеланда (Осло, Норвегія) за підтримки Ради Європи та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Під час зустрічі обговорювалися питання поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі,  а також сприяння побудові освітнього процесу на принципах Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини.

Ця зустріч мотивувала учасників освітнього процесу навчатися відповідальності, критично мислити, працювати в команді, розвивати навички, які необхідні для життя в демократичному суспільстві.

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.