КМДА Київська міська державна адміністрація


1 жовтня 2018

Віталій Кличко нагородив кращих освітян столиці

Віталій Кличко нагородив кращих освітян столиці

Мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня вчителя відзначив кращих педагогів столиці.

«Хотів би подякувати кожному з вас. За ваші знання, ваші сили, енергію та час, які ви даруєте дітям. А наше завдання – зробити все, аби кожен із вас мав гідні умови для роботи і для життя», – сказав Віталій Кличко.

Міський голова зазначив, що велику частину бюджету Києва – 13 млрд грн – цього року виділили на сферу освіти. «Це більше, ніж на інші галузі, бо ми розуміємо, що інвестиції у наших дітей – це інвестиції у майбутнє нашої країни», – наголосив Віталій Кличко.

Також він нагадав, що за останніх кілька років у столиці побудували чи повністю відреконструювали 7 шкіл та 19 дитячих садків. Чергу в дошкільні заклади освіти вдалося скоротити із 15 тисяч дітей до трьох тисяч.

Мер також зазначив проблему, яку сьогодні намагається розв’язати столична влада, – нестачі коштів державної освітньої субвенції.

«Субвенцію держава нам заборгувала, ситуація сьогодні складна. Але ми як міська адміністрація робимо все, щоб і надалі фінансово підтримувати викладачів, наших освітян», – сказав Віталій Кличко.

Під час святкового заходу в КМДА нагородили переможців та лауреатів ІІ міського туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018». Київською міською владою запроваджено виплату грошових премій переможцям та лауреатам у кожній номінації конкурсу: за перше місце педагоги отримають 14 892 грн (4 мінімальних зарплати) та по три і дві мінімальних зарплати виділять лауреатам, які посіли друге та третє місця – по 11 169 грн і 7 446 грн відповідно.

У свою чергу, Київська міська організація профспілки працівників освіти і науки України подарувала меру столиці пам’ятну монету «Серце віддаю дітям», випущену до 100-річчя Василя Сухомлинського.

Джерело: https://bit.ly/2NTdcZf

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.