КМДА Київська міська державна адміністрація


9 жовтня 2018

У Києві удосконалять порядок зарахування дітей до комунальних садочків

У Києві удосконалять порядок зарахування дітей до комунальних садочків

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати погодили зміни до порядку електронного запису дітей до столичних дошкільних навчальних закладів комунальної власності.

Відтак, діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають дошкільну освіту в обраному батьками садочку, а також діти, батьки яких є працівниками обраного закладу, зараховуються до нього першочергово.

«Сьогодні завдяки нашим комплексним рішенням вдалося в 5 разів скоротити чергу до дитячих садочків. Важливим елементом забезпечення дошкільнят садочками є модернізація системи електронного запису. Саме завдяки удосконаленню цієї системи нам вдалося вилучити дуже багато подвоєнь. Система електронного запису з одного боку не дозволяє ручне втручання, вона на 100% автоматизована, але разом із тим вона не бачить братиків і сестричок. І саме тому ми змінили порядок зарахування дітей до комунальних садочків», – зазначила автор ініціативи, депутат Київради Ганна Старостенко.

Передбачається, що рішення надасть можливість зняти соціальну напругу серед батьків, які вимушені влаштовувати дітей (братів та/або сестер) у різні заклади дошкільної освіти.

Рішення підтримали 79 депутатів.

Джерело: https://bit.ly/2CzzHMY



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.