Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2018

Обговорили специфіку нового навчального року у Київській МАН

Обговорили специфіку нового навчального року у Київській МАН

8 жовтня відділом методичної роботи було проведено  настановчий семінар «Підготовка до нового навчального року в системі Київської МАН», у роботі якого взяли участь методисти районних науково-методичних центрів та керівники наукових товариств учнів колективних членів Київської МАН.

Районні філії МАН, наукові товариства учнів колективних членів Київської МАН відіграють велику роль в організації та координації науково-дослідницької діяльності учнів, створюють умови для їхнього інтелектуального, духовного, творчого розвитку. Учні, які є членами наукових товариств, мають змогу отримати кваліфіковану консультацію, послухати цікаві лекції, набути практичних навичок у відповідній сфері знань. 

Методист відділу методичної роботи Мудринич С.Ю. розповіла про новації, які цього року запроваджуються у Київській МАН. Зокрема, Світлана Юріївна звернула увагу присутніх на роботу трьох новостворених відділень: суспільних комунікацій, безпеки і оборони та «Київ – столиця». Вона також ознайомила присутніх з оновленими секціями.

Учасники семінару дізналися особливості проведення контрольної роботи та захисту у рамках міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУ.

Також було обговорено проблему збігу термінів проведення ІІ етапу конкурсу із предметними олімпіадами. Акцентовано увагу на спеціальній програмі, яка створюється, аби максимально унеможливити даний збіг.

Учасникам семінару оголошено рішення щодо спрощення документації, яка необхідна на ІІ (міському) етапі конкурсу.

Було порушено питання координації педагогічними працівниками Київської МАН перебігу районного етапу конкурсу через вибіркове відвідування контрольних робіт та захистів.

Усі присутні отримали роздатковий матеріал для ознайомлення з роботою КМАН в закладах загальної середньої освіти, а саме: структуру Київської МАН, буклети відділень, а також рекламні плакати.

Учасників семінару зацікавила подана інформація і основні проблемні моменти, на яких було акцентовано увагу. Усі висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Отже, співробітництво наукових товариств учнів з Київською Малою академією наук учнівської молоді – надзвичайно важливий момент. Педагоги шкіл вступають у безпосередні контакти з керівниками секцій Київської МАН з метою реалізації однієї спільної мети – всебічного і гармонійного розвитку особистості учня.

Перейти до спискуВерсiя для друку