Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

“Школа без цькування: передумови та шляхи вирішення” з доктором Гордоном Ньюфелдом

“Школа без цькування: передумови та шляхи вирішення” з доктором Гордоном Ньюфелдом

Зустріч-дискусія проактивних освітян, представників громадських організацій і засобів масової інформації на тему: «Школа без цькування: передумови та шляхи вирішення» з доктором Гордоном Ньюфелдом розробником системного підходу до роботи з цькуванням і протидії насиллю відбулася 10 жовтня 2018 року на базі Ліко-Школи.
Захід проводився за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

На зустрічі були присутні:
• заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей;
• директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян;
• директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Войцехівський;
• директори шкіл Деснянського району та методисти РНМЦ Управління освіти Деснянського району.

Доктор Ньюфелд розповів про теоретичні засади і практичні заходи з протидії булінгу. Програми доктора Ньюфелда з протидії цькуванню застосовуються в школах провінцій Алберті та Квебеці (Канада). Інтегрована теорія повноцінного розвитку особистісного потенціалу визначає провідну роль дорослих, зокрема освітян, у підтримці дитини в процесі розвитку особистості. Ця теорія пояснює проблеми та явища, які до сьогодні не знайшли зрозумілого пояснення в психологічній практиці, таких як агресія, цькування, сором’язливість і супротив.

Доктор Ньюфелд пропонує чітку і зрозумілу модель, яка демонструє умови, необхідні для успішного зростання дитини і перетворення її в самостійну незалежну особистість. Підгрунттям його підходу є дослідження в галузі нейробіології та нейропсихології, психології прив’язаності, психології несвідомого, екзестенціальної філософії, вікової психології і психології розвитку. 


Джерело: https://bit.ly/2OlVUV5

Перейти до спискуВерсiя для друку