Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

На Оболоні з’являться багатоповерхові паркінги та нова розв’язка, а в Дарницькому районі побудують нові школи та дитячі садки

На Оболоні з’являться багатоповерхові паркінги та нова розв’язка, а в Дарницькому районі побудують нові школи та дитячі садки

Чергове обговорення оновленої містобудівної документації відбулось під час Архітектурно-містобудівної ради за участю Головного архітектора міста Києва – директора Департаменту містобудування та архітектури Олександра Свистунова. Головне завдання, яке було поставлено перед розробником детальних планів територій, – поліпшення інфраструктури та віднайдення можливості створити/розширити соціальні об’єкти. Повідомляють у Департаменту містобудування та архітектури.

Після врахування багаточисленних побажань місцевих мешканців розробник запропонував на Оболоні (територія обмежена вулицями Богатирською, Озерною, Північною, Прирічною, просп. Маршала Малиновського) найбільше оновлень у транспортній сфері. Однією із найактуальніших проблем у районі є паркування, тому заплановано будівництво нових багатоповерхових паркінгів на місці існуючих гаражів зі збільшенням паркувальних місць для мешканців (при потребі 14300 місць передбачено 15570 місць). Також проект враховує перспективну транспортну розв’язку на перетині Оболонського проспекту та перспективної ділянки Кільцевої дороги, нову автостанцію на Оболонському проспекті біля вул. Озерна. Крім цього, у районі має з’явитися нове пожежне депо, буде впорядковано хаотичну торгівлю, а ринок на Героїв Дніпра отримає сучасний вигляд, не втрачаючи свій функціонал. Окремо у проекті виділено і будівництво двох нових дитячих садочків, один із яких об’єднають із початковою школою.

У Дарницькому районі (територія обмежена Дарницьким шосе, вулицями Ревуцького, просп. М. Бажана, П. Григоренка, А. Ахматової та Драгоманова) найгострішою проблемою лишаються місця у дитячих садочках та школах. Саме тому розробники зробили акцент у містобудівній документації на потребі у будівництві нових шкільних та дошкільних закладів. Так, відповідно до детального плану у Дарницькому районі мають побудувати дитячий садок на розі вул. Ревуцького та просп. Бажана (на 100 місць), провести реконструкцію із будівництвом дитячого садка, об’єднаного з початковою школою, на північ від озера Лебедине та реконструювати з розширенням школу на просп. Григоренка, 21-Б.

Головне завдання, яке ставиться перед проектувальниками при розробці містобудівної документації, – це вирішення, в першу чергу, питань щодо появи нових об’єктів соціальної інфраструктури.

Джерело: https://bit.ly/2PsjNqt

Перейти до спискуВерсiя для друку