КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2018

Герої не вмирають! Відкрито меморіальну дошку випускнику школи № 158 м. Києва Олегу Онікієнку

Герої не вмирають! Відкрито меморіальну дошку випускнику школи № 158 м. Києва Олегу Онікієнку

Книга пам'яті про Героїв України поповнюється новими іменами… сьогодні це Онікієнко Олег, меморіальну дошку якому відкрили у школі № 158міста Києва.

Він був звичайною людиною, любив життя, багато планував та мріяв...

Олег у минулому військовий, старший солдат Збройних сил України, який пройшов Карабах та Афганістан. Та коли настав вирішальний час для країни, «ін без вагань пішов на війну і віддав своє життя за мирне життя кожного з нас.

«Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про героїчний вчинок Олега, а пам'ять про Героя України назавжди залишиться в серцях людей...», - сказав голова Всеукраїнського ветеранського об'єднання «Київська Русь» Віктор Абрам, який ініціював встановлення меморіальної дошки.

Слова вдячності висловили рідні - дружина Олега та його доньки, побратим Микола Кияшко. Особливео звучання мало слово рідних - вони прочитали вірш Олега, знайдений уже після смерті в особистих речах Героя.

З почуттям глибокої вдячності за безстрашність та героїзм випускника учні школи читали вірші та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.
Квіти та запалені лампадки, композиція «Журавлі», хвилина мовчання, і  наостанок «Пливе кача» - пісня, що залишається гімном Небесної Сотні, вона не лише вияв скорботи та пам’яті за соратниками, які загинули за незалежність, а й вияв мужності тих, хто і сьогодні продовжує розпочату боротьбу.

Слава Україні! Героям Слава!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.