КМДА Київська міська державна адміністрація


29 жовтня 2018

У столиці відбувся ІІІ Київський дитячо-юнацький форум М18 «Менші 18 – Ми можемо більше!»

У столиці відбувся ІІІ Київський дитячо-юнацький форум М18 «Менші 18 – Ми можемо більше!»

У столиці відбувся ІІІ Київський дитячо-юнацький форум М18 «Менші 18 – Ми можемо більше!». Участь у заході взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Вітаю учасників Київського дитячо-юнацького форуму «Менше 18: Ми можемо більше»! Вже три роки поспіль осінні канікули розпочинаються величезним заходом для найактивніших дітей і підлітків, яким ще не виповнилося 18 років. Приємно зазначити, що саме ви викликаєте нас, дорослих, на дискусію щодо покращення життя у столиці. Ви не тільки ставите запитання, а й пропонуєте рішення», – зазначив Микола Поворозник.

Він наголосив на тому, що Київ завжди був і буде дружній до дітей та молоді.

«Це пріоритетне завдання міської влади, так як ми, дорослі, чітко розуміємо, що діти – це наше майбутнє, майбутнє нашої країни. Сьогодні ми вас ведемо за руку у майбутнє, а вже завтра ви будете тримати нас за руку, створюючи наше теперішнє», – зауважив Микола Поворозник.

За його словами, з усіх соціальних верств діти та молодь є найбільш незаангажованою, перспективно мислячою та здатною до саморозвитку частиною населення. Маючи відповідні знання і навички, беручи участь у житті у міста, молоді люди можуть якнайкраще використати свої сили, знайти нові способи розв’язання усталених проблем і зробити свій внесок у розвиток нашого міста.

«Київ дружній до дітей та молоді! І ми робимо усе залежне від нас, щоб права дітей міста Києва були захищенні та реалізовані», – зауважив Микола Поворозник.

Він також привітав присутніх із початком Київського дитячо-юнацького форуму: «Шановні присутні дорослі! Миру нам усім! Збережімо його для наших дітей!».

Зірковим гостем форуму був Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи». Він завершив Форум М-18 змістовною і надзвичайно потрібною для молоді промовою. Конкретно, зі зрозумілими прикладами Святослав пояснив свою громадянську позицію як лідера думок. Спікер багато і доречно говорив про вміння домовлятися, приймати рішення і брати на себе відповідальність.

Нагадаємо, захід створений для найактивніших дітей і підлітків, яким ще не виповнилося 18 років. Вони викликають на дискусію депутатів Київради і лідерів громадської думки, аргументують свою позицію щодо покращення життя у столиці і презентують проектні ідеї.

Захід покликаний навчити дітей і молодь краще розумітися у політиці, стати соціально активнішими та набути кращих комунікативних навичок.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.