КМДА Київська міська державна адміністрація


3 листопада 2018

У Київському Палаці дітей та юнацтва педагогів навчали медіаграмотності

У Київському Палаці дітей та юнацтва педагогів навчали медіаграмотності

Викладач відділу ІТА «ЮН-ПРЕС» Олеся Катрич провела для вчителів, батьків та учнів освітню он-лайн гру «Медіазнайко». Захід відбувся у рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest». Он-лайн гра – це перша сходинка до медіаосвіти для дітей та педагогів. Її розробили фахівці МБФ «Академія української преси» (АУП). Учасники гри ознайомилися з історією та інфраструктурою медіа, створили он-лайн друковані й електронні ЗМІ, радіо й телепрограми, підбирали персонал редакцій та знайомились із законодавчою базою діяльності медіа.

Окрім того, учасники проаналізували ключові компетентності НУШ, через які наскрізно проходить медіаосвіта та медіаграмотність, обговорили сучасний стан медіаосвіти в Україні, ознайомились з профільною літературою та он-лайн ресурсами, які поширюють інформацію про тематичні конференції, семінари, тренінги тощо.

 

Вихованці агентства «ЮН-ПРЕС» презентували нову медіаплатформу електронного видання старшокласників м. Києва «Шкільна столиця», яку разом з педагогами розробили на заняттях, та запросили управлінців навчальних закладів до співпраці. Агентство вже понад 20 років у партнерстві з АУП навчає медіаграмотності, зокрема критично мислити, аналізувати друковані, аудіовізуальні та електронні ЗМІ та із задоволенням ділиться цим досвідом з охочими.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.