КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2018

Київ лідирує у запровадженні концепції «Нової української школи»

Київ лідирує у запровадженні концепції «Нової української школи»

Українська столиця посіла перше місце в країні з освоєння державної субвенції на впровадження «Нової української школи». Про це повідомила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

На забезпечення сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» Київ отримав 69,6 млн грн субвенції з державного бюджету. Уже освоєно 93,5%, що є найкращим показником серед усіх регіонів України. У той час середній рівень запровадження концепції по державі складає 60%.

Старостенко зауважила, що столиця додатково виділила з місцевого бюджету 155,5 млн грн. За ці кошти було закуплено нові сучасні меблі у класи, робочі місця для вчителів, дидактичні матеріли. Також здійснено ремонти у перших класах.

«Нова українська школа передбачає серйозні концептуальні зміни: від організації навчального простору до методик навчання та оцінювання. Звісно, такий якісний поступ вимагає значної підготовки та матеріальної забезпеченості закладів. На реалізацію концепції у столиці загалом передбачено понад 225 мільйонів гривень. За кошти міського бюджету відремонтовано 355 класів», – підкреслила Ганна Старостенко.

Наразі повністю створено освітній простір «Нової української школи» в 5 районах столиці: Голосіївському, Дніпровському, Печерському, Святошинському та Шевченківському. В інших районах матеріально-технічне забезпечення закладів освіти на завершальному етапі.

Також новітня концепція передбачає вдосконалення навичок та вмінь вчителів. Відтак, у Києві курси підвищення кваліфікації пройшли 1394 вчителя початкових класів, 1460 вчителів англійської мови, які викладатимуть в початковій школі та 385 заступників директорів закладів загальної середньої освіти.

Джерело: https://bit.ly/2Dc0AWz



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.