КМДА Київська міська державна адміністрація


28 листопада 2018

Допоможемо птахам взимку...

Допоможемо птахам взимку...

Зима – це не лише пора року, яка дає  можливість погратись у сніжки, зліпити сніговика, покататись на санчатах, лижах чи ковзанах. Зима – це сніги, морози, заметілі та завірюхи, які  люди можуть пересидіти у своїх теплих домівках. А для пташок – це найтяжча пора року. Пернатим не такі страшні морози, як голод. Саме від голоду вони наближаються до наших домівок в надії на порятунок.

Взимку птахам потрібно багато корму. Не зважаючи на свій теплий пух, птахи витрачають багато енергії на підтримку температури свого тіла. А як відомо, енергія для цього отримується з їжі. Знайти вдосталь їжі під снігом  у період ожеледиць та відлиги дуже важко, бо все вкрито шаром льоду, тому класний керівник  Зименко Любов Романівна разом  з учнями 4-Б класу  школи І-ІІІ ступенів № 212 вирішили допомогти пташкам пережити зиму. Юна малеча змайструвала для пернатих годівнички. Насипали смачного насіннячка, крихт хліба та різних смаколиків. За першою пташкою обов’язково з’явиться інша, і вже цілий гурт маленьких веселих гостей щебетатиме біля змайстрованої власноруч нехитрої споруди.

Мета заходу: ознайомити дітей з різноманітністю видового складу зимуючих птахів свого міста, уточнити уявлення про спосіб життя птахів взимку, активізувати бажання допомагати птахам у холодну пору року, виховувати бережливе ставлення до природи, любов до братів наших менших.

Зробивши годівничку, учні обов’язково стають свідками дивовижних пташиних історій. А це – неймовірно цікаво!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.