Головна  →  Новини  →  11 грудня 2018

Рішення про призупинення навчального процесу приймають шкільні колективи спільно з районними управліннями освіти – Микола Поворозник

Рішення про призупинення навчального процесу приймають шкільні колективи спільно з районними управліннями освіти – Микола Поворозник

У столиці спостерігається незначне погіршення епідемічної ситуації серед школярів щодо захворюваності на грип і гострі распіраторні інфекції. Захворюваність серед школярів зросла на 8,9% у порівнянні з 48-м тижнем епідсезону. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він нагадав, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення на початку поточного року прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

«Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. Проте за 49-й тиждень 2018 року зареєстровано незначне зростання захворюваності на 4,3%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося як за рахунок дорослих, так і за рахунок дітей. Загальна картина захворюваності не викликає занепокоєння», – нагадав Микола Поворозник.

За його словами, задля уникнення розповсюдження інфекції прийнято рішення щодо призупинення занять у початкових класах однієї школи, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 2-х школах відбулося часткове покласове закриття.

«Наразі для учнів початкових класів спеціалізованої школи № 88 Печерського району призупинено навчальний процес. У Святошинському районі призупинено навчання у одному з класів школи № 50 та у ще одному – у НВК «Лілея», – зазначив Микола Поворозник та наголосив, що дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

Він окремо нагадав про проведення елементарних санітарно-епідемічних заходів.

«У період загострення епідеміологічної ситуації важливо посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне наскрізне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування закладу осіб із ознаками інфекційного захворювання. Крім того, необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей. Такі рекомендації стосуються як навчальних закладів, так і підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, де працюють люди», – зауважив Микола Поворозник.

 
Перейти до спискуВерсiя для друку