Головна  →  Новини  →  17 грудня 2018

Відкритий лист директора спеціалізованої школи №148

Відкритий лист директора спеціалізованої школи №148
№ 376 від 17 грудня 2018 року

Директорці
Департаменту освіти і науки
виконавчого органу Київської міської ради
(Київської міської державної адміністрації)
пані Олені Фіданян

01004, м. Київ, бульвар Т. Г. Шевченка, 3

Вельмишановна пані Олено!

У дискусіях про реформування української освіти я послідовно відстоюю позицію, що тільки постійне самовдосконалення та саморозвиток педагогів і керівників закладів освіти, вміння відчувати виклики сучасності і змінюватися, готовність і здатність до чесної конкуренції можуть позитивно вплинути на якість освітньої діяльності, якість освітнього менеджменту і, як наслідок, на якість освіти наших випускників та випускниць.

На моє глибоке переконання, людина, яка досягла пенсійного віку, має регулярно у чесному і відкритому конкурсному змаганні з більш молодими колегами підтверджувати свою спроможність працювати в освіті: і викладати, і керувати закладом.

Сьогодні, 17 грудня 2018 року, я досяг пенсійного віку. І хоча маю чинний контракт з терміном завершення влітку 2021 року, заявляю про те, що з власної ініціативи після закінчення 2018/19 навчального року припиняю його дію 31 липня 2019 року.

Відповідно, прошу Вас призначити конкурс на заміщення вакантної з 1 серпня 2019 року посади директора спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури м. Києва.

Якщо це можливо, просив би Вас провести конкурс у лютому-березні 2019 року з таким розрахунком, щоб його переможець/переможниця отримав/отримала можливість вже у квітні 2019 року взяти участь у розробці освітньої програми та плану роботи школи на 2019/20 навчальний рік.

Звичайно, я візьму участь у конкурсі нарівні з іншими претендентами. Але моя головна мета – не перемогти за всяку ціну, а забезпечити успішний розвиток школи і якість управління за будь-якого керівництва.

Тому я гарантую іншим претендентам повну відкритість і доступність всієї інформації про школу, яку я можу надати в межах чинного законодавства, щоб вони могли скласти власні програми розвитку СШ №148 м. Києва і захистити їх перед конкурсною комісією, колективом, батьками і учнями школи.

Принагідно хочу щиро подякувати Вас особисто за неймовірний шанс повернутися в освіту, який я отримав влітку 2015 року завдяки реалізації Вашої ідеї відкритого і прозорого конкурсу на вакантні посади керівників закладів освіти м. Києва.

Мені пощастило скористатися цим шансом, і маю надію, що зміг зробити дещо корисного і для нашої 148-ї школи, і для розвитку української освіти загалом.

З правдивою повагою
директор СШ №148 м. Києва,
член Колегії Міністерства освіти і науки України
Сергій ГОРБАЧОВ

Перейти до спискуВерсiя для друку